Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ansızın Bi' İnfilak'tan yeni albüm

Ansızın Bi' İnfilak'tan yeni albüm

Ansızın Bi' İnfilak'tan yeni albüm16 Mayıs 2019 - 09:05
Retro Bahar” ile grup, dönemin pop, hiphop, R&B ve rock tarzlarında kullanılan elementleri, modern indie ve alternatif öğelerle yeniden yorumlayarak yepyeni bir sound ile dinleyicilerine sunuyor.

Albüm soundu ağırlıklı olarak; gitarda soft fuzz, keylerde lead synth, organ ve retro piano tonları, davulda “drum machine stil” kalıplar, bas gitarda ise butik amfi ve pedal kullanımı ile elde edilen tonlardan, nostaljik söz ve melodilerden oluşuyor. Albümün miksi Orçun Ayata’ya, mastering i ise David Blackman’a ait.

 

Albümde yer alan 7 şarkıdan ilki olan “Unuttum Gitti”nin video klibi ise Youtube üzerinden 17 Mayıs’ta yayınlanıyor. Klibi Harutyun Arto Davulciyan yönetti.

 

Grup, albümden ilk teklisi ”Eskidin”i 9 Nisan’da video klibi ile birlikte dijital mecralardan yayınladı. Klibin yönetmenliğini Ahmet Sagıt yaptı. Grubun ilk albümü “Atımı Hazırlayın” ı ise 2018 Ocak ayında dinleyicilerle buluştu.

 

Ansızın Bi’ İnfilak;  Emre Yasak (Vokal), Onur Gülanber (Elektrik Gitar), Barış Eskikaya (Klavye), Anıl Ulusoy (Bas Gitar) ve Kaan Yol’un (Davul) katılımıyla 2016 da kuruldu. Grup, adını The Doors için yazılan bir kitaptan alıyor. Ayrıca bu isim İkinci Yeni şairi Edip Cansever’in meşhur “İnfilak” şiirinin son dizesinde yer alıyor.