Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ankara'nın en uzun soluklu festivali balşladı

Ankara'nın en uzun soluklu festivali balşladı

Ankara'nın en uzun soluklu festivali balşladı06 Nisan 2017 - 01:04
Sevda Cenap And Müzik Vakfı'nın bu yıl 34. kez düzenlediği Ankara Uluslararası Müzik Festivali, önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Korosu'nun konseriyle başladı
Sevda Cenap And Müzik Vakfı'nın bu yıl 34. kez düzenlediği Uluslararası Müzik Festivali önceki akşam MEB Şura Salonu'ndaki şefliğini Rengim Gökmen'in üstlendiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve şef Cem'i Can Deliorman yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Korosu'nun birlikte gerçekleştirdiği konserle başladı. Açılış konserine Ankaralı müzikseverler ilgi gösterirken iş adamları, politika dünyasının önemli isimleri, sanatçılar da açılış konserine katıldı. Davetliler arasında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Kürümoğlu da yer aldılar. 
 
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahneye çıkmadan önce, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali N. Başman bir konuşma yaptı. Festivalin şimdiye kadar Ankara'da yapılan en uzun soluklu etkinlik olduğunu hatırlatan Başman sözlerine şöyle devam etti: "Bugün değerli ve vefakar konuklarımızla 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin açılış konserinde yine beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festival, 33 yıllık geçmişiyle başkentin en uzun soluklu etkinliği olmaya devam ediyor. Vakıf amaçlarımız doğrultusunda özveriyle düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, kentin vazgeçilmezleri arasında yerini korumaktadır."
 
 
 
Kanneci'nin 40. sanat yılı
 
30 Nisan'a kadar devam edecek fesitvalde öne çıkan konserler arasında 12 Nisan'da Kiev Solistleri, 13 Nisan'da Bil Al & The Jokers, 19 Nisan'da Julian Lieber'ın performansları bulunuyor.
Festivalde ayrıca, Ahmet Kanneci 40. sanat yılı vesilesiyle 20 Nisan'da Hacettepe Üniversitesi M Salonu'nda saat 20.00'de bir konser verecek. 
 
Kapanış konseri AGSO'dan
 
Festivalin 30 Nisan'da gerçekleşecek kapanış konserinde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası'nı şef Gürer Aykal yönetecek. AGSO konserde son yıllarda ismi sıkça duyulan, Berlin Filarmoni'nin 2015'te açtığı sınavda 80 kişi arasından seçilen genç keman sanatçısı Hande Küden ve dünyaca ünlü çellist Yo-Yo Ma'nın övgüsünü kazanan viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil'e eşlik edecek. MEB Şura Salonu'nda saat 22.00'de başlayacak konserin biletleri 33 ile 44 TL arasında değişiyor.