Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Akra Caz Festivali programı açıklandı

Akra Caz Festivali programı açıklandı

Akra Caz Festivali programı açıklandı19 Nisan 2019 - 10:04
Caz müziğin dünyaca ünlü isimleri; Antalya Akra Caz Festivali'nde sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl Antalya'da ikincisi gerçekleşecek olan festival, modern ve klasik cazın yanı sıra; caz müziği funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Festival’in açılış gecesi, geleneksel İspanyol ve Latin müziği temalarını kendine özgü yorumuyla birleştiren, büyüleyici sesiyle dikkat çeken İspanyol sanatçı Monica Molina konseri ile olacak. Konser öncesi Akra Jazz Band güçlü sesiyle Barbaros’uvemüzik kariyerlerinde sayısız başarıya imza atmış olan Şallıel Kardeşler’i konuk edecek.

 

Ardından festival, kendine has müzikal yorumunun yanı sıra,  hem solo hem de sahnedeki diğer enstrümanlarla birlikte yaptığı harika doğaçlamalarıyla öne çıkan Kübalı Caz piyanisti Roberto Fonseca’yı “Havana Gecesi” ile sahnesinde konuk edecek. Aynı gece Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Ece Göksu Quartet’i ile birlikte sahnede olacak.

 

Soul ve rhtyhm’n blues’a getirdiği yenilikçi  tarzıyla dikkat çeken, Simply Falling şarkısıyla uzun süre dünya listelerinde ilk sırada kalan Nijerya kökenli Amerikalı sanatçı Iyeokafestivalde sahne alacak bir diğer isim. Iyeoka öncesinde ise; New Orleans ve New York sokaklarından gelen Amerikan Halk Müziği, Caz ve Blues müziğinin yüksek enerjili gruplarından Tin Pan Band sahne alacak.

 

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, ikinci yılında da festivalde dinleyenlerle buluşacak. Say konserde, son eserleri arasında yer alan  Truva Sonatı’nı ve İzmir Süiti’ni yorumlayacak.

 

Rus saksafon sanatçısı Igor Butman , harika müzisyenlerden oluşan Moskova Caz Orkestrası ile birlikte festivalde muhteşem bir geceye imza atacak.Ayrıca Türkiye’nin usta gitar sanatçılarından Önder Focan ‘da grubuyla festival sahnesinde olacak.

 

Festival ikinci yılına dünyanın en iyi caz vokalleri arasında gösterilen ve 2011 yılında “En iyi caz vokal albüm” dalında Grammy ödülü kazananDee Dee Bridgewater ile veda edecek. Bridgewater’a Türkiye’nin en önemli virtüöz sanatçılarından oluşan Akra Big Bandeşlik edecek.

 

19-29 Haziran 2019 tarihleri arasında Akra Hotels Antalya’da gerçekleşecek Antalya Akra Caz Festivali’nin biletleri yurt içinde ve yurt dışında Biletix gişelerinde ve www.biletix.comadresinde satışa sunuldu.