Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Akbank Sanat'tan 3 caz konseri

Akbank Sanat'tan 3 caz konseri

Akbank Sanat'tan 3 caz konseri06 Mayıs 2019 - 12:05
Akbank Sanat Caz Günleri Mayıs ayı programında 3 farklı caz grubunu ağırlıyor. 14 Mayıs’daki ilk konserde 3 jenerasyondan 3 farklı caz müzisyeninin oluşturduğu “3 GENERATIONS TRIO” kendi eserlerini dinleyicilerle buluşturacak.

22 Mayıs’da ise Piyano’da Hakan Başar, Bas Gitar’da Halil Çağlar Serin ve Davul’da Ferit Odman’dan oluşan grup “HAKAN BAŞAR TRİO”sahne alacak. Son olarak 29 Mayıs’da Norveç’in en önde gelen caz/füzyon piyanist ve klavyecilerinden olan Jan Gunnar Hoff Türk müzisyenlerle gerçekleştirdiği yeni projesi “JAN GUNNAR HOFF İSTANBUL TRIO” ile Akbank Sanat’ta olacak.         

 

14 Mayıs 2019, Salı                                                       

Sat: 20.00                                                                          

3 GENERATIONS TRIO                                  

Ercüment Gül : Gitar                                    

Halil Çağlar Serin : Bas gitar                        

Turgut Alp Bekoğlu : Davul                        

Ercüment Gül, 1981’de İstanbul’da doğdu. Müziğe 5 yaşında piano çalarak başladı ve 13 yaşında ilk elektro gitarını aldı. Uzun yıllar eğitim almadan kendi keşifleriyle gitara bağlanıp, ileriki yıllarda müziği usta çırak ilişkisi ile öğrendi.

Üniversite yıllarında önemli caz gitaristleri Emre Karabulut ve Sarp Maden’den gitar dersleri aldı. Caz, blues, funk, r&b, rock gibi tarzlarda çeşitli gruplarla sahne aldı. Ardından Erkan Oğur ile tanıştı ve farkında olmadan müzikle olan ilişkisi derin ve uzun bir yola dönüştü.

Uzun yıllar Erkan Oğur ile caz gitar, perdesiz gitar, tasavvuf ve Türk müziği üzerine çalıştı. Farklı bir yolun bir diğer efsane ismi olan Aydın Esen ile de yine tasadüfi bir şekilde tanıştı ve kendisiyle modern müzik ve ileri caz armonisi üzerine çalışmalar yaptı. Esen kendisi için şu yorumu yapmıştır: “Ercüment Gül, çok yetenekli ve müzikal bir gitaristtir. Onu keşfetmek için bir şans verin ve sunduğu muhteşem sesleri yaşayın. Kesinlikle tavsiye ediyorum.”

3 jenerasyondan 3 farklı caz müzisyeninin oluşturduğu trio grup kendi eserlerini seslendiriyor. Tarz olarak; caz, funk, fusion ve etnik Türk müziği öğeleri mevcut. Albüm Kalan müzikten dijital ve fiziksel olarak yayınlandı.

                

                                                              

22 Mayıs 2019, Çarşamba                           

Saat: 20.00                                                                       

HAKAN BAŞAR TRİO                                     

Hakan Başar: Piyano                                     

Halil Çağlar Serin: Bas gitar                                         

Davul: Ferit Odman                                                      

2004 doğumlu olup 8 yaşında piyanoya başlayan Hakan Başar, ilk konserini verdiğinde 10 yaşındaydı.

"Tribute Michel Petrucciani","Tribute Oscar Peterson & Keith Jarrett" gibi projelerle Büyük Kulüp,CKM,İstanbul Hilton,BBVA (Esma Sultan),Akbank Sendikasyon İmza Töreni(Raffles Hotel),Akçansa (Sabancı Center) gibi etkinliklerde sahne aldı. Öğrenim hayatının yanı sıra müzik çalışmalarını da tüm hızıyla sürdüren Başar,2015'in sonunda girdiği ilk kayıtlarını İTÜ MİAM Stüdyolarında gerçekleştirdi.Pek çok yazılı ve görsel basında yer alıp 12 yaşında iken İstanbul Caz Festivali-Genç Caz finalisti olup festival kapsamında konser vermeye hak kazandı.

8 Şubat 2017 tarihli "Akbank Sanat Genç Yetenek" konseri ile başlayan yeni dönem 17 Mart 2017 İzmir-Avrupa Caz Festivali, 28 Mart 2017 İstanbul Caz Festivali Tanıtım Gecesi, 29 Mart 2017 Ahmet Ertegün'ü Anma Gecesi ile devam etti. Başar'ın ilerleyen süreçteki konserleri ise 30 Nisan 2017 Dünya Caz Günü, 6 Mayıs 2017 Zorlu PSM Festivali, 8 Mayıs 2017  7. Pera Müzik Festivali,17 Mayıs 2017 Ankara Caz Festivali, 22 Haziran ve 15 Ağustos 2017 Kenan Doğulu Harbiye Açık Hava Sahnesi (konuk sanatçı), 8 Temmuz 2017 İstanbul Caz Festivali (Sabancı Müzesi) ve 24 Temmuz 2017 Ustalara Saygı (İzzet Öz 50. Sanat Yılı) Gecesi konserleriydi. 9 Kasım 2017'de ise 27.Akbank Caz Festivali'ndeki konseri Saint Benoit sahnesindeydi. Bu konserler sırasında Hakan; Nezih Yeşilnil, Alkan Başar, Yunus Muti, Berkan Tilavel ve Yarkın Tuncer'le çaldı.

Bu zaman zarfında başta Chick Corea olmak üzere Ron Carter, Russell Malone, Eddie Gomez, Donald Vega gibi isimlerle tanışıp Chick Corea ile İstanbul konseri öncesi workshop yapma şansı buldu. 2017 Eylül ayında başlayan albüm kayıtları ise Babajim İstanbul Studios & Mastering'de gerçekleşti. Bu kayıtlarda başta Ferit Odman olmak üzere İmer Demirer, Halil Çağlar Serin, Engin Recepoğulları, Kağan Yıldız, Yarkın Tuncer, Berkan Tilavel yer alıp babası F.Hakan Başar ile de Star Eyes (Gene de Paul) isimli şarkının kaydını gerçekleştirdi.

Tüm kayıtlar bittikten sonra çok büyük bir sürprizi ise amcası Emre Can gerçekleştirdi. Çok büyük fedakarlıklarla adeta gecesini gündüzüne katarak Will Kennedy (drums) ve Jimmy Haslip (bass) gibi dünyanın en önemli gruplarından Yellow Jackets'ın çok değerli iki müzisyeni ile Hub Art isimli parçanın 2. kaydına imza attı. İlk yurtdışı etkinliği ise Hakan'ın 2 Temmuz 2018 tarihli kaydı olan Michel Petrucciani'nin On Top Of Roof isimli parçasının Montreal'de (Kanada), Coco Jazz radyo programında yayınlanmasıyla gerçekleşti.         

                                                                             

 

29 Mayıs 2019, Çarşamba                                          

Saat: 20.00                                                                       

JAN GUNNAR HOFF İSTANBUL TRIO     

Jan Gunnar Hoff: Piyano                                            

Enver Muhamedi: Bas                                 

Burak Cihangirli: Davul                                 

Norveç’in en önde gelen caz/füzyon piyanist ve klavyecilerinden olan Jan Gunnar Hoff, türk müzisyenlerle gerçekleştiriği yeni projesiyle tekrar Akbank Sanat’ta. Pat Metheny, Mathias Eick, Tore Brunborg, Lars Danielsson, Cæcilie Norby, Anders Jormin, Marilyn Mazur, Arve Henriksen gibi müzisyenlerle işbirliği yapmış olan Hoff, solo ve grup lideri olarak 20 albüm yayımladı. 2013’te “Hoof Ensemble” ile kaydettiği “Quiet Winter Night” ile Grammy ödülüne aday oldu. Tromso Arctic University ve Kristiansand UİA’da müzik profesörü olan Hoff, 2014’te “Fly North” albümüyle Norveç Grammy ödülüne aday olduktan sonra Norveç cazının en prestijli ödülü olan Buddy-award’u kazandı. Sanatçı, Los Angeles, New York, Milano, Moskova, Havana ve Riga gibi pek çok farklı şehirde konserler verdi.