Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ah! Kosmos Sonar'da

Ah! Kosmos Sonar'da

Ah! Kosmos Sonar'da22 Mart 2017 - 12:03
Bu yıl ilk kez bu hafta sonu İstanbul’da düzenlenecek, Barselona menşeli prestijli müzik ve teknoloji festivali Sonar’da sahne alacak isimlerden biri, son yıllarda adından sıkça söz ettiren Ah! Kosmos
SELAY SARI
 
Bu yıl ilk kez bu hafta sonu İstanbul'da düzenlenecek, Barselona menşeli prestijli müzik ve teknoloji festivali Sonar'da sahne alacak isimlerden biri, son yıllarda adından sıkça söz ettiren Ah! Kosmos. Başak Günak'ın ambient'ın bütün imkanlarıyla hikâyesini anlattığı, adını Didem Madak'ın 'Ah'ından alan projesi, 2015'te Sonar Barselona'da çıktığı RedBull Music Academy sahnesine bu kez Sonar İstanbul'da konuk olacak. Günak'a festival deneyimini, tavsiyelerini ve projelerini sorduk.
 
Sonar Barcelona nasıl bir deneyimdi?
 
İki sene evvel Sonar Barcelona, Almanya'dan başlayan turnemizin çok özel bir noktasıydı. Emre Malikler ve Gizem Aksu'yla birlikte yoldaydık. Hem festivalin kendisi hem de bizim performansımız oldukça güzel bir deneyimdi. Sonar Barcelona'daki performansımızın hafızamda özel bir yeri var.
 
Sonar İstanbul'da sizin heyecanla beklediğiniz performanslar var mı?
 
Yabancı sanatçıların Türkiye'ye gelmekte büyük çekinceler yaşadığı; konserlerini, panellerini iptal ettiği bu dönemde bu festivalin böyle güçlü sanatçılarla gerçekleşiyor olması çok önemli. Beni heyecanlandıran performansları yazmaya kalktığımda neredeyse tüm line-up'ı yazıyor olduğumu fark ediyorum. Canlı performanslar dışında Alper Maral'ın sunumunu merak ediyorum. Kendisinin konuşmaları, müziğe yaklaşımı benim için ilham verici.
 
RedBull Music Academy'nin müzikal gelişiminizdeki yeri nedir?
 
RedBull Music Academy yaptığı işe tutkuyla yaklaşan insanlarla tanışmak için muhteşem bir yerdi. Orada temas etme şansı yakaladığım müzisyen, gazeteci, radyocu, plak şirketi sahibi herkesin ortak noktası yaptığı işe heyecanla ve büyük özenle yaklaşıyor oluşu.
 
'Farklı disiplinlerden isimlerle çalışıyorum'
 
Gelecek projeleriniz neler? Yeni bir albüm hazırlığı var mı?
 
Şu anda yeni albüm için çalışmalarımı devam ettiriyorum ve farklı disiplinlerde üreten sanatçılarla ortak işler üzerine çalışıyorum. İki hafta evvel 'TogetherWeCollide' isimli bir EP yayınladım. Bu EP'de yer alan parçaların birinde koreograf Aslı Bostancı'yla ortaklaştık. Bir diğer parçada ise RedBull Music Academy'de tanıştığım LAFAWNDAH vokalleri seslendirdi.