Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "7. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali"

"7. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali"

"7. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali"14 Şubat 2018 - 02:02
Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen festivalin 19 Şubat'taki ilk konserinde, Alman yaylı çalgılar dörtlüsü "Leipzig Quartet" sahne alacak
7. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği  Festivali, Almanya'nın en iyi yaylı çalgılar dörtlüsü olarak değerlendirilen  "Leipzig Quartet"  konseriyle başlayacak. 
 
    Topluluk, Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen festival  kapsamında, 19 Şubat'ta Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi'nde oda müziği  hayranlarını ağırlayacak.
 
 
    Conrad Muck, Tilman Büning, Ivo Bauer ve Matthias Moosdorf'dan oluşan  "Leipzig Quartet", Mozart, Dvorak ve Schumann gibi bestecilerin eserlerini icra  edecek.
 
 
    Sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi'nin yaptığı İstanbul Uluslararası  Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, Türkiye'nin yanı sıra, Avrupa'nın birçok  yerinden müzik topluluklarını sanatseverlerle buluşturacak.
 
 
    "Ars Trio di Roma", "Ombre et Soleil", "La Sfera Armoniosa ve  Johannette Zomer", "Rezonans", "Philia Trio", "Quarter Bassoon Ensemble" ve "Duo  SeRa"nın da sahne alacağı festival kapsamında, 11 ayrı etkinlik düzenlenecek.
 
 
    Festival, 26 Mart'ta İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleştirilecek "CSO  Cello Quartet" konseriyle sona erecek.