Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 46. İstanbul Müzik Festivali'nde özel buluşmalar

46. İstanbul Müzik Festivali'nde özel buluşmalar

46. İstanbul Müzik Festivali'nde özel buluşmalar12 Nisan 2018 - 02:04
La Scala Filarmoni Orkestrası, mezzosoprano Joyce DiDonato ve Mischa Maisky gibi yıldız isimleri ağırlayacak festival, özel projelere de ev sahipliği yapıyor.
46 yıldır farklı kuşakları müzikle buluşturan İstanbul Müzik Festivali’nin teması “aile bağları” olarak belirlendi. Sahnede müziği icra edenleri, koltuklarındaki dinleyicileri, perde arkasındaki destekçileri ve çalışanlarıyla kendisi de büyük bir aile olan İstanbul Müzik Festivali bu yıl müzikseverleri aile ilişkileri arasındaki müziğin izini sürmeye, müziğe dair anılarını yeniden hatırlamaya ve keşfetmeye davet ediyor. Festival bu tema kapsamında müzikseverleri Lauma & Baiba Skride, Güher & Süher Pekinel ve Ferhan & Ferzan Önder gibi kardeş müzisyenler, Selman & Kudsi Ergüner, Mischa, Lily & Sascha Maisky gibi müzisyen baba ve çocukları ile Diana Damrau & Nicolas Tesle gibi eş müzisyenlerin de aralarında olduğu zengin bir programla buluşturuyor.
 
 
 
Günümüzün En Gözde Keman Virtüözlerinden Charlie Siem, Tekfen Filarmoni Orkestrasıyla Bir Araya Geliyor 25 Mayıs Cuma, Aya İrini Müzesi
 
Tekfen Filarmoni Orkestrası bu kez günümüzün en gözde keman virtüözlerinden Charlie Siem ile 25 Mayıs Cuma akşamı Aya İrini Müzesi’nde, Tekfen Vakfı’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserde müzikseverlerle buluşacak. 
 
 
 
 
 
Dünyanın Önde Gelen Orkestralarından La Scala Filarmoni Orkestrası, 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Müzik Festivali’nde 27 Mayıs Pazar, İstanbul Lütfi Kırdar 
 
İstanbul Müzik Festivali’nin en son 2009 yılında ağırladığı dünyanın en önde gelen orkestralarından La Scala Filarmoni Orkestrası, şef Daniel Harding yönetiminde ve Grammy ödüllü piyanist Daniil Trifonov eşliğinde müzikseverlerle buluşacak.
 
 
 
 
2017 ECHO Klasik Ödülünü alan “Savaşta ve Barışta” Festivalde
1 Haziran Cuma, Aya İrini Müzesi
 
Tüm dünyada geniş yankı uyandıran, mezzosoprano Joyce DiDonato’nun projesi Savaşta ve Barışta, Türkiye’de ilk kez 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında dinleyicilerle buluşacak. 
 
 
 
 
Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülünü Alacak Mischa Maisky, İki Konserle Müzikseverlerle Buluşacak 4 Haziran Pazartesi, Süreyya Operası
 
46. İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü, dünyada solist olmadığı önemli orkestra, birlikte çalmadığı efsanevi isim kalmayan, Rostropovich ve Piatigorsky’nin varisi olarak anılırken, iki isimle de çalışmış tek isim olma ayrıcalığı taşıyan, kendi özgün yorumculuk üslubuyla kendisi de efsanevi viyolonselciler arasında yerini alan Mischa Maisky’e takdim edilecek. 
 
 
 
Yıldızlarla Oda Müziği serisi Skride Quartet’i ağırlıyor
30 Mayıs Çarşamba, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall
 
İstanbul Müzik Festivali, solo kariyerlerinde dünya çapında üne sahip sanatçılardan oluşan oda müziği topluluklarını dinleyicilerle buluşturan Yıldızlarla Oda Müziği serisinde, iki kardeş tarafından kurulmuş, müzik âşığı dört solistin müzik tarihinin en sevilen piyanolu dörtlülerini müzikseverlere sunmak üzere bir araya geldiği özel proje Skride Quartet’i ağırlıyor. Kemanıyla dinleyenleri büyüleyen Baiba Skride, yorumculuğu ile yankı uyandıran kardeşi piyanist Lauma Skride, BBC orkestralarıyla kayıtlar yapan viyolacı Lise Berthaud ve Avrupa Konser Salonları Organizasyonlarının Yükselen Yıldızı seçilen viyolonselci Harriet Krijgh’ten oluşan Skride Quartet’in konser programı bestecilerin oda müziği eserlerini adeta senfonik yapıt gibi ele aldıkları eserlerden oluşuyor. Yıldızlarla Oda Müziği – I konseri 30 Mayıs Çarşamba akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirilecek. 
 
 
 
Festival “Yarının Kadın Yıldızları” ile Geleceğin Müzisyenlerini Keşfediyor
28 Mayıs Pazartesi, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall
 
46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) işbirliği ve konser dinleyicilerinin katkılarıyla düzenlenecek “Yarının Kadın Yıldızları” projesi, klasik müziğin farklı alanlarından üstün yetenekli kadın müzisyenlere destek olmayı amaçlıyor.