Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 46. İstanbul Müzik Festivali Haziran'da 15 konserle müzikseverlere ulaşacak

46. İstanbul Müzik Festivali Haziran'da 15 konserle müzikseverlere ulaşacak

46. İstanbul Müzik Festivali Haziran'da 15 konserle müzikseverlere ulaşacak14 Mayıs 2018 - 12:05
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali 12 Haziran’a kadar devam edecek.
Tüm dünyada geniş yankı uyandıran, mezzosoprano Joyce DiDonato’nun projesi Savaşta ve Barışta, Türkiye’de ilk kez 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda dinleyicilerle buluşacak. 
 
 
Barış ve huzura müzik yoluyla ulaşabileceği inancıyla hayata geçirdiği Savaşta ve Barışta projesiyle ECHO Klasik Ödülünü alan, kendi neslinin en güçlü şancıları arasında gösterilen Joyce DiDonato aynı zamanda iki Grammy ödülü ve 4 kez aldığı ECHO Klasik Yılın Kadın Sanatçısı Ödüllünün de sahibi. Sesiyle olduğu kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de adından bahsettiren DiDonato, mahkûmlarla yaptığı çalışmalar ve geçtiğimiz sene El Sistema Yunanistan’a verdiği destek projesiyle de dünya sorunlarını gündeme taşıdı.
 
 
Il Pomo d’Oro Orkestrası’nın eşlik ettiği projenin kostümleri ise ünlü İngiliz tasarımcı Vivienne Westwood’un imzasını taşıyor. Savaşta ve Barışta, 1 Haziran Cuma akşamı Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda Aya İrini Müzesi’nde müzikseverlerle buluşacak. Konsere Doğru Etkinlikleri kapsamında Barış İçin Müzik Korosu Aya İrini avlusunda dinleyicileri karşılayacak