Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 25. İstanbul Caz Festivali başlıyor

25. İstanbul Caz Festivali başlıyor

25. İstanbul Caz Festivali başlıyor12 Haziran 2018 - 09:06
Robert Plant & The Sensational Space Shifters, Nick Cave & The Bad Seeds, Avishai Cohen, Kurt Elling gibi efsane isimler, Benjamin Clementine, Caro Emerald gibi yenilikçi isimler ve çok daha fazlası 25. İstanbul Caz Festivali’nde.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 21 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali, bu sene 25. yaşını müzikseverlerle birlikte kutluyor. 26 Haziran–17 Temmuztarihleri arasında düzenlenen festival, bu yıl da cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını Temmuz ayı boyunca İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlıyor.

25. İstanbul Caz Festivali,27 mekânda, 250’yi aşkın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı 50’nin üzerinde konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin yıldızları ve yeni projeleriyle buluşturuyor. Led Zeppelin’in efsanevi sesi Robert Plant vegrubu The Sensational Space Shifters;büyük ses getiren dünya turnesi kapsamında festivale konuk olacak, sabırsızlıkla beklenen Nick Cave & The Bad Seeds; Grammy ödüllü caz vokallerinden Kurt Elling ve aynı gecede sahneyi paylaşacağı, Şikago cazını modernize eden genç ve başarılı müzisyenlerden Marquis Hill gibi merakla beklenen isimler, festivalin bu yılki programı dahilinde sahneye çıkıyor.