Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 23. Uluslararası Ankara Caz Festivali Başlıyor

23. Uluslararası Ankara Caz Festivali Başlıyor

23. Uluslararası Ankara Caz Festivali Başlıyor28 Mart 2019 - 12:03
Ülkemizin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Ankara Caz Festivali 26 Nisan – 12 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Her yıl değişik bir tema ile izleyicisiyle buluşan festival, önemli konuların altını cazla çiziyor.

Festival Küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu festivali tasarlarken amaçladıkları temayı şöyle özetliyor: “Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak festival aracılığı ile toplumsal bir olaya caz camiası olarak tepki vermeyi ve sanat ile toplumun ayrıştırılamayacağının altını çizmeye çalışıyoruz. 2019 yılı,Cinsiyet Eşitliği temasının cazda karşılığını bulduğunu düşündüğümüz Düetler olarak belirlendi.  1 kadın ve 1 erkeğin sahnede #eşit koşullarda İLETİŞİM KURABİLİYOR olmasını ve bunun GÖRÜNÜR kılınmasını hedefledik. Her alanda kadın ve erkek eşit şartlara sahip olmalı, bunun başka türlü olması düşünülememeli. Okyanusta bir damla da olsa, bu konuyu hakkıyla işlememiz için birlik olarak sizlerin festivalimize dahil olmaya davet ediyoruz.”

 

23. yaşında Ankara Caz Festivali değerli orkestraların eşliğinde kadın ve erkek vokallerin aynı sahnede birlikte söylemesi için tamamen festival özel hazırlanan projelere yer veriyor.