Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » 2018'de farklı isimler aynı sahnede buluştu

2018'de farklı isimler aynı sahnede buluştu

2018'de farklı isimler aynı sahnede buluştu09 Ocak 2019 - 10:01
Şehrin müzik ve eğlence hayatının önemli merkezlerinden biri olan Babylon, 2018 yılında da birbirinden farklı müzik tarzlarının ve kültürlerin temsilcilerini sahnesinde ağırladı.

Son dönemin en sevilen urban sanatçılarından Ezhel 11 ve 12 Ocak’ta Babylon’da bütün biletleri tükenen peş peşe iki konser verdi.

 
Kısa zamanda Türk rap sahnesinin en sevilen isimlerinden biri olmayı başaran Ezhel, “Geceler”, “Şehrimin Tadı”, “İmkansızım” ve “Kazıdık Tırnaklarla” gibi şarkıları ile en çok dinlenenler listelerinin başında yer alıyor.
 
 

Yerel müzik sahnesinin synth-pop ekibi Jakuzi 2018’de iki kez Babylon’da sahne aldı. Kutay Soyocak ve Taner Yücel’in projesi Jakuzi 7 Şubat ve 27 Aralık tarihlerinde Babylon’a konuk oldu.

 
 

Elektronik müziğin önde gelen isimlerinden Alman prodüktör Christian Löffler, Semplice Quartet ile birlikte 15 Şubat 2018’de akşamı Babylon’daydı.

 
 
 

House müziğinsınırlarınıgenişleten Stavroz, 9 ve 10 Mart 2018’de iki gece üst üste Babylon’da tüm biletleri günler öncesinden tükenen iki konser için sahne aldı.

 

 

İngiliz müzisyen ve söz yazarıFink yeni albümü“Resurgam”ın turnesi kapsamında 14 Mart Çarşamba 2018’deBabylon’dasahne aldı.

 
 
 

Karanlık elektronik tavrını, rock ve indie rock elementleriyle birleştiren Kanadalıindie-rock grubu Suuns, 11 Nisan2018’deBabylon’daydı.

 
 
 

20 Nisan2018’de Oceanvs Orientalis’in tribal ritimleri, İlhan Erşahin’in saksafonuyla Babylon’da bir kez dahabuluştu.

 
 
 

Efsanevi davulcu Jojo Mayer ve 90’larda New York’ta başlattığıProhibited Beatz partilerinde şekillenen Nerve projesi, 26 Nisan2018’deBabylon’akonuk oldu.

 
 
 

Farklıcoğrafyalarıdinleyicileriyle keşfetmek için 15 Eylül2018 tarihinde yeni sezona merhaba diyen Babylon’un ilk konuğu 21 Eylül’de sahne alan Büyük Ev Ablukada’ydı.

 
 
 

Türkiye modern müzik tarihinin özgün ekiplerinden BaBa ZuLa 29 Eylül 2018’de hayranlarıyla Babylon’da buluştu.

 
 
 

İstanbul progresif sahnesinin kült ismi Nekropsi, uzun bir aradan sonra 17 Kasım 2018’de yeniden Babylon’a konuk oldu.

 

 

Cem Ömeroğlu (gitar/ses), Gökhan Goralı(gitar/ses), Cevdet Erek (davullar/ses) ve Kerem Tüzün’den (bas gitar/ses) oluşan kadrosuyla Nekropsi; 2018’de paylaştıklarıyeni şarkılarının yanısıra uzun zamandır çalmadıklarıparçalar ile müzikseverlerle buluştu.

 

Gaye Su Akyol, yeni albümü“İstikrarlıHayal Hakikattir”in ilk konseri ile 23 Kasım 2018’de Babylon’daydı.

 
 
 

Müzikal açıdan son derece zengin bir enstrümantasyon ve elektronik beat’lerler kurduğu sound’ını; Anadolu Pop ve Anadolu Rock, Türk Halk Müziği ezgileri, Klasik Türk Müziği gamlarıve vokalleri ile bir araya getirdiği albümüiçin ilk defa hayranlarıyla Babylon’da buluştu.

 

Babylon, yerli müzik sahnesinin yeni ve gençyeteneklerini New East Waves işbirliği ile bir araya getirdiği “Yeni Yerli”konserleriserisine ev sahipliği yapmaya başladı. Serinin ilkindeBirkan Nasuhoğlu, CanOzan, Fikri Karayel & Ufuk Kevser, İrem Candar ve Nova Norda Babylon’a konuk oldu.

 

Popüler müzik tarihimizin anıt isimleri ile yeni kuşağın gelecek vaadeden sanatçılarınıaynısahnede buluşturan “Kökler ve Filizler”serisiBabylon’da 26 Aralık 2018’de başladı.Serinin ilk gecesinde Gülden Karaböcek ve Tuğçe Şenoğulsahne aldı.

 

Yeni Yerli, Kampüs Konserleri, Kökler ve Filizler serileri 2019’da da Babylon’da olacak.

 

İlk kez 2016 senesinde protest müziğin güçlükadın temsilcilerini Babylon’da ağırlayan Güneşin Kadınlarıserisi 2018 Aralık’ta geri döndü. Güneşin Kadınlarıserisi kapsamında 2018’de Kalben, Nabihah Iqbal, Karsu sahne aldı.

 
 
 

Akbank Caz Festivali kapsamında Babylon’da Comet is Coming, Josef Leimberg, Karl Hector & The Malcouns, Mehmet Uluğ Gecesi kapsamında Aydın Esen Group & Can Kozlu, Nubya Garcia, Omat Avital Qantar, Ezra Collective, Bixiga 70 sahne aldı.

 

Babylon’da düzenlenen “Garanti Caz Yeşili” konserleri kapsamındaJames Holden & The Animal Spirits, The Niels Cline 4, Jake Bugg, Ought, Submotion Orchestra sahne aldı.