Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 2017'nin öne çıkan sergileri

2017'nin öne çıkan sergileri

2017'nin öne çıkan sergileri29 Aralık 2017 - 08:12
2017'nin bitmesine çok az kala yılın öne çıkan sergilerini derledik. Ai Weiwei'den Füreya Koral'a, Feyhaman Duran'dan 15. İstanbul Bienali'ne, birçok etkinliğin gerçekleştiği 2017, bu açıdan verimli bir yıl oldu.

İhsan Dindar - Milliyet Sanat

2017, onlarca serginin açıldığı ve etkinliğin düzenlendiği bir yıl olarak geride kalmaya hazırlanıyor. İstanbul geneline yayılan pek çok mekanda düzenlenen sergiler, binlerce ziyaretçi ağırlaması bakımından gelecekte de bu minvalde etkinliklerin düzenlenmesi bir ışık oldu. 

 

 

15. düzenlenen İstanbul Bienali, süresi ve kapsama alanı göz önüne alındığında elbette yılın en heyecanla beklenen ve konuşulan etkinliği oldu. İKSV öncülüğünde düzenlenen 15. İstanbul Bienali, İyi Komşu temasıyla Pera Müzesi'nden Küçük Mustafa Paşa Hamamı'na, Galata Özel Rum İlkokulu'ndan İstanbul Modern'e birçok mekanda düzenlendi. 

 

Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen ve Türk resminin önemli ismi Feyhaman Duran eserlerine yer veren "Feyhaman Duran: İki Dünya Arasında" sergisi, 20. yüzyıl Türk resmine ışık tutan nitelikteydi. Yine Sakıp Sabancı Müzesinde devam etmekte olan Ai Weiwei sergisi, 2017'nin en dikkat çekici etkinlikleri arasında yerini aldı.

 

Yılın öne çıkan bir diğer sergisi İstanbul Modern koleksiyonunda yer alan Fahrünnisa Zeid seçkisi oldu. Hatırlanacağı üzere Fahrelnisa Zeid'in eserlerinden oluşan bir seçki de önce Londra'daki Tate Modern'de ardından da Berlin'de sergilenmişti. Öte yandan İstanbul Modern, 15. İstanbul Bienali'nde de öne çıkan pek çok eserin sergilendiği mekan oldu.

 

 

Pera Müzesi 2017'de pek çok sergiye ev sahipliği yapan bir diğer mekan oldu. 15. İstanbul Bienali'nin yanı sıra Boşnak ressam Mersad Berber'in eserlerinin yer aldığı sergi yılın başında sanatseverlerle buluştu. Heykeltıraş Jose Sancho'nun yine Pera Müzesi'nde sergilenen çalışmaları dikkat çekti. Aralık ayı içinde başlayan La Caixa ve Louis Kahn sergileri de 2018'de devam edecek olan önemli etkinlikler arasında yerini aldı.

 

Arter'deki Canan ve Görme Biçimleri sergileri, İstiklal Caddesi'nin sanat hayatına renk kattı. Eylül ayında yeniden açılan Yapı Kredi Kültür Sanat binası hem İstiklal Caddesi'nin hem de dolayısıyla İstanbul'un sanat hayatına önemli bir ivme kazandırdı. Sarmal sergisinin yanı sıra İlham Koman'ın Akdeniz hekeli yapının caddeye bakan yüzünde yerini almasıyla adından söz ettirdi.

 

Füreya Koral Retrospektif, fotoğraf sanatçısı Thomas Hoepker ve ressam Franz Ackerman'ın sergileri de 2017'nin ön plana çıkan etkinlikleri oldu. Galerist'te açılan "Karma-Dark Deep Darkness and Splendor" sergisi de dikkat çekici bir sergi oldu.