Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Yayıncılığın sorunları masaya yatırılacak

Yayıncılığın sorunları masaya yatırılacak

Yayıncılığın sorunları masaya yatırılacak25 Nisan 2018 - 10:04
Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle iki yılda bir düzenlediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın sekizincisi, 26-27 Nisan tarihlerinde Yapı Kredi Kültür Sanat’ta yapılacak.
Kitapta sabit fiyat sistemini oluşturmanın ve korumanın önemi, Türkiye’de okuma kültürünün yeri, dijitalleşmenin yayıncılığa yansımaları, yayıncılıkta sansür, otosansür ve yayıncılık standartları gibi önemli konuların ve sorunların tartışılacağı kurultay, yayıncıların ve yayıncılık sektöründe çalışanların yanı sıra tüm kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşecek. 
 
Uluslararası katımcılar
 
Kurultayın açılışı perşembe günü saat 10.00’da Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Koray Akay’ın konuşmalarıyla gerçekleşecek.
 
Herkesin katılımına açık olan 8. Türkiye Yayıncılık Kurultayı’na Hollanda Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri ve Hukuk Danışmanı Martijn David, Nielsen Uluslararası Kitap Araştırma, Yönetici Direktörü Andre Breedt, EDItEUR Yönetici Direktörü ve Baş Veri Mimarı Graham Bell, gazeteci-ekonomist Emin Çapa konuşmalarıyla katkıda bulunacaklar. Kurultayın sonunda, kararları içeren sonuç bildirgesi kamuoyuyla paylaşılacak.