Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Tek parmakla 16. kitap

Tek parmakla 16. kitap

Tek parmakla 16. kitap 04 Eylül 2017 - 06:09
GÖKHAN KARAKAŞ
 
İki yaşında geçirdiği menenjit hastalığıyla yüzde 98 engelli kalan ve okula hiç gidemeyen Erdal Yalçın, tek parmakla 16. kitabını yazdı. Sadece sağ elinin başparmağını kullanarak yaşama sevinci, aşk, dostluk ve sevgi kavramlarını işleyen Erdal Yalçın kitaplarını fuarlarda ve şehrin kalabalık yerlerinde yine kendi satıyor. Tek parmağıyla üniversite sınavına hazırlanan Yalçın, Açık Öğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi Bölümü’nü kazandı.
 
Diyarbakırlı Erdal Yalçın, henüz bebekken geçirdiği ateşli hastalıkla tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda kalmasına rağmen yaşama sevincini hiç kaybetmedi. Okula gidememesine rağmen okumayı evinde öğrenen Yalçın, küçük hikayeler yazarak çok istediği yazarlığa adım attı. Hikâyelerini fotokopiyle çoğaltarak satmaya başlayan Yalçın, bir yandan da yağlı boya tablolar yapıyor. 14 yıl önce ilk şiir kitabı ‘Ben Bende’yi yayınlayan Yalçın, 16’ıncı kitabını kişisel gelişim üzerine yazarak adını 'Ey Hayat Alacağım Var Senden' koydu.
 
“Kitaplarımı İngilizceye çevirtmek istiyorum”
 
Aşk, yaşama sevinci, sevgi, hayal etmek ve hayat mücadelesi gibi konuları işleyen Yalçın; karşılaştığı kişilerin yaşam öykülerini de dinleyerek konu çıkartıyor. Şiirin yanı sıra deneme, öykü ve çocuk kitaplarıyla okuyucularının karşısına çıkan Yalçın, kitap fuarlarının yanı sıra metro durakları, meydanlar ve geçitlerde de kitaplarını satarak yaşamdan kopmuyor. 42 yaşındaki Yalçın, "Engelliyim diye hayata küsmedim. Hep ileriye baktım. Amacım her insanın mutlaka küçük de olsa yapabileceği bir şeyler olduğunu kanıtlamak. Engelli olmanın dezavantaj olmadığı mesajını halka vermek istedim. Tek parmağımla klavyeye dokunarak 16 kitap yazdım. Tek hayalim daha çok insanın kitaplarımı okuması. Kitaplarımı Avrupa’ya göndermek için İngilizce'ye çevirmek istiyorum" dedi.