Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Sabahattin Ali'nin yaşadığı apartmana plaket

Sabahattin Ali'nin yaşadığı apartmana plaket

Sabahattin Ali'nin yaşadığı apartmana plaket01 Mayıs 2017 - 12:05
Yazarın Çankaya'da 11 sene yaşadığı binanın olduğu yere yeni yapılan apartmana, başlatılan imza kampanyası sonucunda plaket kondu
Sabahattin Ali’nin ve ailesinin Ankara’nın Çankaya ilçesinde 11 sene yaşadığı binaya yazarın isminin bulunduğu bir tabela yerleştirildi. Özge Çıngay Kabadayı isimli bir okur, 2016 yılında internet üzerinden bir imza kampanyası başlatmıştı ve şu cümlelere yer vermişti: “Sabahattin Ali’nin sürekli ayrı olmak zorunda kaldığı eşi Aliye Ali ve sevgili kızı Filiz’e yazdığı mektupların adresi olan Karanfil Sokak'taki Adalar Apartmanı, Ankaralılara hiç yabancı değil aslında. Çünkü Adalar Apartmanı hemen bütün Ankaralıların çok iyi bildiği şimdiki Dost Kitabevi’nin bulunduğu Deniz Apartmanı'ndan başkası değil. Maalesef bu apartmanda Sabahattin Ali’nin Ankara’da bu binada yaşadığını belirten hiçbir ibare yok. Orada yaşlanmasına müsaade edilmeyen Sabahattin Ali’nin adı bu binada yaşasın." 
 
9 bin 298 imzanın toplandığı kampanyanın sonucunda binanın girişine, “Büyük edebiyatçı Sabahattin Ali, 11 yıl ailesi ile birlikte daha önce burada bulunan Adalar Apartmanı’nda yaşadı” ibaresi yerleştirildi.