Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Sabahattin Ali’nin ‘Melankoli’sine 7 bin TL

Sabahattin Ali’nin ‘Melankoli’sine 7 bin TL

Sabahattin Ali’nin ‘Melankoli’sine 7 bin TL05 Aralık 2016 - 01:12
İstanbul Müzayede tarafından dün gerçekleşen müzayedede Sabahattin Ali'nin el yazısıyla yazdığı 'Melankoli' şiiri 7 bin TL'ye alıcı buldu
NERGİS FIRTINA
 
Romancı ve şair Sabahattin Ali’nin edebiyat öğretmeni Nahid Fıratlı’ya yazdığı aşk mektupları, dün İstanbul Müzayede tarafından Point Hotel Barbaros’ta düzenlenen açık arttırmada 4.500 TL’ye satıldı. Fıratlı, iddiaya göre, Cahit Sıtkı Tarancı, Ece Ayhan, Turgut Uyar, Cemal Süreyya’nın da âşık olduğu kadındı. Arif Damar’la evliliği sırasında Türk şiirinin en önemli isimlerinden biri olan Orhan Veli Kanık’la da aşk yaşadığı söylenirdi.
 
Yapılan müzayedede 3 bin TL’ye açık arttırmaya sunulan Sabahattin Ali’nin yazdığı, Nükhet Duru tarafından da seslendirilen ‘Melankoli’ adlı şiir 7 bin TL’ye alıcı buldu.
 
Ali’nin kendi el yazısıyla yazdığı imzalı şiir, müzayedenin en pahalı eserlerinden biri oldu. Nâzım Hikmet, Abdülhak Hamid Tarhan, Halit Ziya Uşaklıgil, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın da eserlerinin satışa sunulduğu açık arttırmada, en çok Sabahattin Ali’nin el yazması mektup ve şiirleri ilgi gördü.
 
Müzayedenin ilgi gören diğer parçaları arasında Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı cephelerinin tasvir edildiği Kurşun Asker setleri de bulunuyor. Müzayedenin en pahalı parçası ise 13.500 TL’ye satılan ‘Osmanlı Kehribar Ağızlık’ çifti oldu.