Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Polisiyenin babaları İstanbul'da

Polisiyenin babaları İstanbul'da

Polisiyenin babaları İstanbul'da23 Kasım 2016 - 11:11
Bu yıl 2. kez düzenlenecek Kara Hafta İstanbul Festivali Philip Kerr, Tibor Fischer ve Sam Wilson'ın aralarında olduğu konukları ağırlayacak
NERGİS FIRTINA
 
İlki geçen sene polisiyenin kraliçesi Agatha Christie’nin 125.doğum günü için düzenlenen Kara Hafta İstanbul Festivali (Black Week) önümüzdeki hafta başlıyor. Daha önce İstanbul’a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah’ta konaklamış ve konusu Türkiye’de geçen 2 kitap yazmış Belçikalı yazar Georges Simenon’un anısına 1-3 Aralık tarihleri arasında yapılacak festival DenizBank sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Festivale konuk olacak yazarlar arasında ünlü İngiliz yazar Philip Kerr, Tibor Fischer, Sam Wilson, David Walton, Mari Jungstedt, Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar ve Supri Varım’ın yanı sıra, Türkiye’nin ilk polisiye dergisi olan 221B de katılacak.
 
Dün yapılan bir basın toplantısıyla programı açıklanan festivalin yönetim kurulunda Ahmet Ümit, Doğan Hızlan, Adnan Özer ve Metin Celal'in aralarında olduğu isimlerin yanı sınra Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer ve DenizBank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel bulunuyor.
 
Pera Palace Hotel Jumeirah'taki basın toplantısında konuşma yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Festivalin bu yıl ikincisini gerçekleştirmenin, dünyadan ve Türkiye’den toplam 20 yazarı burada ağırlamanın mutluluğu içindeyiz” dedi. Festivalin adının Kara Hafta olmasıyla ilgili konuya, etkinliğin komite başkanlığını yürüten yazar Ahmet Ümit şöyle açıklık getirdi: “ Edebiyatın bir dönemi için, cinayeti anlatmak ayıp sayılıyordu. Çünkü edebiyatta hep iyi şeyler aktarılırdı. O zamanlar psikoloji çok gelişmemişti. İnsanın sadece iyi ve güzel olduğu varsayılıyordu. Oysa daha sonra anlaşıldı ki, insan güzel olduğu kadar çirkin, iyi olduğu kadar da kötü. Biz de burada insan tabiatından yola çıkıyoruz. Bu tabiatın biri yüzü de insanın karanlık olmasıdır."