Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Orman Okulu okuyucuyla buluştu

Orman Okulu okuyucuyla buluştu

Orman Okulu okuyucuyla buluştu24 Temmuz 2019 - 02:07
Eğitimci Gülümser Şimşek’in yazdığı ünlü ressam Hatice Gülmez Nalbant’ın resimlediği kitap Minas Genç etiketiyle raflarda yerini aldı.

86 sayfalık renkli masal kitabında ormandaki okulda hayvanların yaşadığı maceralar anlatılıyor. Birinci hamur kağıda basılan kitap Alfa Dağıtım aracılığıyla çocuklara ulaşıyor.

 

Kitabıyla ilgili konuşan Gülümser Şimşek, “Çocuklar dünyanın en temiz, en narin, en sevecen varlıkları. Çocuklar için üretmeyi seviyorum. Etrafta bu kadar olumsuzluk varken birilerinin çıkıp çocuklara ümit veren; barıştan, kardeşlikten, dostluktan bahseden masallar anlatması gerekiyor. Ben de onlardan biri olmaya uğraşıyorum. Masallarımda çocuk kalbindeki ümidi yeşertirken doğru bilgiler, doğru mesajlar da vermeye çalışıyorum. Orman Okulu’nu da bu amaçla yazdım. Masalımı okuyan çocukların hayvanları tanımasını, sevmesini, onların da duyguları ve bir takım hakları olduğunu kavramasını istiyorum. Dilerim çocuklar kitabımı merakla, keyifle okurlar” dedi.

 

Arka Kapak Yazısı:
“…Bilge kaplumbağa Pando öğrencilerine dönerek: “Söylediklerimi tekrar etmenizi istiyorum,” dedi. “Hayvanların yaşama hakkı vardır.”
Bütün hayvanlar, “Hayvanların yaşama hakkı vardır” diye tekrar ettiler. Son olarak Haro Kurt söz istedi. Öfkeli sesiyle, “İnsanlar bizi doğal ortamımızda rahat bıraksınlar. Ateş kusan tüfekleriyle peşimize düşmesinler,” dedi. Tüfek sözünü duyan kuşlar ağlamaya başladı. Pando onları güçlükle susturdu. “Sevgili kardeşlerim,” dedi. “Bazı insanlar sizi çok üzmüş olabilirler. Ama şuna İnanın ki, çocuklar sizi çok seviyorlar…”

 

Yazar Hakkında: 
Gülümser Şimşek 
1955 yılında Zara’da doğdumuştur. 1971 yılında Bursa Kız İlköğretmen Okulu’ndan mezun olmuş, yirmi beş yıl boyunca ülkemizin farklı bölgelerinde Atatürk İlkelerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını ilköğretim çağındaki çocuklara aktarmıştır. Emekli olduktan sonra kendi anaokulunu açmıştır. Bu süreç okulöncesi yaştaki çocukların derin ve zengin dünyasına yakından tanıklık etme şansı vermiş ve çocuk masalları yazmaya zemin hazırlamıştır. Eş zamanlı olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde farklı düzeyde görev almış, Çevre Komisyonu başkanlığı döneminde dernek adına ormanlar oluşturulmasına aracı olmuştur. Eğitim ve Çocuk komisyonlarında toplum yararına projeler oluşturulmasına katkı sunmuştur. Küçük Bulutun Serüvenleri ve Özgün Bilmeceler isimli çocuk kitaplarını yazmıştır. Halen farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük ilkesiyle eğitim çalışmalarına devam etmektedir.

 

Resimleyen:
Hatice Gülmez Nalbant
İstanbul İlköğterim Okulu Resim Semineri ve atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Eğitiminde Selahattin Taran, İlhami Demirci, Hidayet Gülen, Enver Naci Gökşen, Ramiz Aydın gibi saygın ve nitelikli eğitimcilerin katkısı büyüktür. Otuz yılı aşkın süre kamu ve özel okullarda öğretmenlik yapmıştır. Öğretmenlikle sürdürdüğü resim çalışmalarını 2009’da itibaren yoğunlaştırmıştır. UPSD, BRHD ve Bodrum-Art üyesidir. Bir çok karma sergiye katılan ve kişisel sergiler açan Nalbant Kadıköy’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.