Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Miniklerin kitap aşkı

Miniklerin kitap aşkı

Miniklerin kitap aşkı09 Aralık 2017 - 01:12
10 Aralık'a dek sürecek Milliyet Sanat Kitap Günleri'ni dün minik ziyaretçiler gezdi. Fatih’teki Hacı Süleyman Bey İlkokulu’ndan gelen dördüncü sınıf öğrencileriyle ve öğretmenleriyle birlikte fuarı gezdik
ASLI İZMİRLİ
 
Demirören İstiklal'deki Social İstanbul'da düzenlenen Milliyet Sanat Kitap Günleri devam ediyor. Milliyet Sanat dergisinin 45. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleşen Milliyet Sanat Kitap Günleri her yaştan okura hitap ediyor. Bu kapsamda dün İstanbul Fatih’teki Hacı Süleyman Bey İlkokulu’nda okuyan dördüncü sınıf öğrencileri ve öğretmenleri de fuarı gezdi. Kitap aşkıyla bir stanttan diğerine koşuşturan ve kitapların arasında kaybolan öğrencileriyle sohbet ettik. Öğretmen Mehdi Aslan, fuarla ilgili olarak, "Geldiğimiz okul, sosyoekonomik durumu çok farklı öğrencilerden oluşuyor. Kitap satın alabilenler var, alamayanlar var. Ama kitapları seviyorlar. Buraya geleceklerini duyunca çok sevindiler. Kitap alamayan öğrenciler için de şöyle bir çözüm ürettik: buradan kitap alanlardan kitaplarını okuyanlar daha sonra okumayan arkadaşlarına verecek. Ben öğretmen olarak kitapların süs olarak kütüphanelerde beklemesini değil paylaşılmasını sağlamaya çalışıyorum. Böyle daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Ülkemizde kitap okuma oranı ne yazık ki çok düşük. Dünya genelinde de yeterinde kitap okunduğunu düşünmüyorum. Çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya gayret ediyorum. Bu etkinlik güzel bir etkinlik. Milliyet ailesine de teşekkür ediyorum," dedi. 
 
'Sihirli ve korkulu' kitaplar
 
Minik öğrencilerin dünyaları da her okudukları kitapla zenginleşiyor. Kimi mutlu sonla biten kitapları seviyor kimi okuduğu kitapları bitirince annesi ve babasına vermeyi hayal ediyor. Kimiyse 'sihirli ve korkulu' kitapları okumayı çok seviyor. Öğrencilerin hemen hepsi fuarı ve fuarda kitaplarla buluşmayı çok sevdiklerini özellikle belirtiyorlar. Milliyet Sanat Kitap Günleri hafta sonu da ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek. Fuar, 10 Aralık’ta son buluyor.