Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Milli boksörün hayatı bu kitapta

Milli boksörün hayatı bu kitapta

Milli boksörün hayatı bu kitapta30 Mayıs 2017 - 10:05
Milli boksör Garbis Zakaryan'ın hayatını ve aşkını anlatan, Emina Temel imzalı 'Garo Nerdesin'in tanıtımı Pera Palace Hotel Jumeirah'da gerçekleşti
ASLI İZMİRLİ
 
Türkiye ve dünya sporunda derin izler bırakan milli boksör Garbis Zakaryan’ın hikâyesinin anlatıldığı, lisanslı boks hakemi Emina Temel’in kaleminden çıkan 'Garo Nerdesin' Eton Yayıncılık etiketiyle yayımlandı. Önceki gün Pera Palace Hotel Jumeirah’ta tanıtımı gerçekleştirilen kitap, “Ölürsem beni Türk bayrağına sarılı bir tabuta koyup omuzlarda taşırlar mı?” sorusunun ardından milli sporcu ile röportaj yapmak isteyen gazeteci Esin’in, Garbis’in hayatının derinliklerine inmesini ve onun büyük aşkı Ersilya'nın da hayatını araştırmasını konu alıyor. Tanıtım akşamında Garbis Zakaryan ile Emina Temel bir araya geldi ve kitaptan parçalar okundu, anılar anlatıldı, katılımcılarla soru-cevap şeklinde söyleşi yapıldı. Ayrıca Garbis ve Ersilya’nın fotoğraflarından oluşan mini bir sergi de tanıtıma eşlik etti.
 
 
Boksa başlama hikayesi
 
Garbis Zakaryan boksa başlama hikayesini şu cümlelerle anlattı: “Küçükken Galatasaray Spor Kulübü’nün maçlarını izlerdik, 1944 yılında, 14 yaşındayken, arkadaşlarıma ‘beni de boksa yazdırın’ dedim. Gittiğimde benim çelimsiz ve küçük buldular, ‘Spor yap, kilo al, tekrar gel’ dediler. Sonra defalarca tekrar gittim, tekrar tekrar kovuldum. En sonunda başa çıkamadılar benimle. Böylece boksa başladım.”
 
Emina Temel ise hikâyeye bir kadın gözüyle baktığını, Garbis’in Ersilya ile olan aşk hikâyesine odaklandığını ifade etti. Temel, kitaptan ikisinin aşk hikâyelerini konu alan bir de pasaj okudu.