Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Man Booker'ın uzun listesinde devler yarışıyor

Man Booker'ın uzun listesinde devler yarışıyor

Man Booker'ın uzun listesinde devler yarışıyor28 Temmuz 2017 - 06:07 | Arundhati Roy, Paul Auster ve Zadie Smith, Man Booker uzun listesinin ağır topları.
Zadie Smith, Paul Auster, Ali Smith ve 20 yıllık aradan sonra ikinci romanını yazan Arundhati Roy listede yer alan isimler arasında
2005 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası edebiyat ödülleri arasında oldukça prestijli bir yere sahip olan Uluslararası Man Booker Ödülü'nün bu yılki uzun listesi açıklandı. 2014 yılında Amerikalı yazarların katılımına açılan ödülün ilk Amerikalı kazananı geçtiğimiz yıl 'The Sellout' romanıyla ödüle değer görülen Paul Beatty olmuştu. 144 aday arasından jüri tarafından seçilen 13 isim ise bu yılki seçimin hayli zorlu olacağını gösteriyor. Listede Paul Auster, Zadie Smith ve Ali Smith'in aralarında olduğu edebiyatın dev isimlerinin yanı sıra, bu yıl 'The Underground Railroad' romanıyla Pulitzer Ödülü'ne değer görülen Colson Whitehead ve 20 yıllık bir aranın ardından 'Mutlak Mutluluk Bakanlığı' romanıyla edebiyat dünyasına dönüş yapan Arundhati Roy da yer alıyor. Daha önce 2Küçük Şeylerin Tanrısı' romanıyla Uluslararası Man Booker Ödülü'ne değer görülen Roy, açıklanan uzun listede bu ödülü daha önce de almış olan tek isim.
 
Uluslararası Man Booker Ödülü uzun listesi:
 
'4 3 2 1' - Paul Auster
'Days Without End' - Sebastian Barry
'History of Wolves' - Emily Fridlund
'Exit West' - Mohsin Hamid
'Solar Bones' - Mike McCormack
'Reservoir 13' - Jon McGregor
'Elmet' - Fiona Mozley
'Mutlak Mutluluk Bakanlığı' - Arundhati Roy
'Lincoln in the Bardo' - George Saunders
'Home Fire' - Kamila Shamsie
'Autumn' - Ali Smith
'Swing Time' - Zadie Smith
'The Underground Railroad' - Colson Whitehead