Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Korku yazarı arkadaşlar

Korku yazarı arkadaşlar

Korku yazarı arkadaşlar28 Kasım 2016 - 10:11 | Paul Cleave ve Wulf Dorn 35. İstanbul Kitap Fuarı'nın konuklarıydı.
Korku romanı türünde yazdıkları kitaplarla geniş bir okur kitlesi olan Paul Cleave ve Wulf Dorn, 35. İstanbul Kitap Fuarı'na geldi ve Milliyet'e konuştu
ASLI İZMİRLİ
 
Yeni Zelandalı Paul Cleave ve Alman Wulf Dorn iki korku kitabı yazarı. Aynı zamanda iki yakın arkadaş. Cleave ve Dorn, 35. İstanbul Kitap Fuarı için İstanbul’a geldi ve sorularımızı cevapladı. Yıllar önce yine bir kitap fuarında başlayan arkadaşlıkları onları bugün yine bir kitap fuarında buluşturdu...
 
 
İkiniz de korku hikâyeleri yazıyorsunuz. Yazarken birbirinizden etkileniyor musunuz?
 
Paul Cleave: Hayır. Ben Wulf’un yazdıklarını okuyamıyorum ki, o Almanca yazıyor ve kaleme aldıklarının İngilizce çevirisi yok.
 
Wulf Dorn: Ben Paul’un yazdıklarını okuyorum ve beğeniyorum. Ama birbirimizden etkilendiğimiz söylenemez.
 
Bu soru daha çok Wulf Dorn için... İstanbul kitap Fuarı’nın bu seneki Onur Konuğu'nun Almanya olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Dorn: Müthiş bir şey. Bir ülke Onur Konuğu olduğunda o ülkeye daha çok ağırlık veriliyor ve iki ülke de karşılıklı olarak birbiriyle ilgili daha çok şey öğreniyor.
 
İstanbul Kitap Fuarı dünyanın en büyük kitap fuarlarından. Sizin için bu fuarın anlamı nedir?
 
Dorn: Benim için İstanbul Kitap Fuarı’na gelmek çok önemliydi. Yıllardır bunu planlıyordum ve sonunda oldu. Çünkü buradaki okurlarımla tanışmayı çok istiyordum. O yüzden bu fuara geldiğim için çok mutluyum.
 
Cleave: Benim de Türkiye’de çok fazla okurum var. En fazla okurumun olduğu ülkelerin başını Almanya, ikincisini ise Türkiye çekiyor. O yüzden fuara katılmak önemliydi benim açımdan.
 
Kitaplarınızla ilgili Türklerden nasıl dönüşler alıyorsunuz?
 
Dorn: Şaşırtıcı derecede iyi dönüşler alıyorum. Türkler sosyal medyada çok aktif ve bu şekilde bana kolayca ulaşıyorlar. Sık sık kitaplarımdan birinin fotoğrafının Türkiye'den bir okurum tarafından paylaşıldığını görüyorum. Hatta bir kere Türkiye’den biri bana mesaj atıp kız arkadaşının benim sıkı bir okurum olduğunu söylemişti ve kız arkadaşının doğum günü için ona bir mesaj iletmemi rica etmişti. Ben de bir mesaj göndermiştim.
 
'Kitaplarımızın aynı yayınevinden çıktığını bilmiyorduk'
 
İkinizin kitabının da Pegasus Yayınları’ndan çıkması bir tesadüf mü?
 
Cleave: Evet kesinlikle tesadüf.
 
Dorn: Hatta biz de kitaplarımızın aynı yayınevinden çıktığını sonradan öğrendik.