Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Kitap hayatın içinde

Kitap hayatın içinde

Kitap hayatın içinde05 Aralık 2017 - 12:12
10 Aralık'a kadar devam edecek Milliyet Sanat Kitap Günleri'ne katılan yayıncılar ve okurlar, etkinliğin Beyoğlu'nda olmasından duydukları memnuniyeti dile getiriyor
Beyoğlu’ndaki Demirören İstiklal’de geçen cumartesi günü başlayan ve 10 Aralık Pazar gününe dek sürecek Milliyet Sanat Kitap Günleri, şehrin merkezinde bu gibi etkinleri bekleyen okurun yüzünü güldürdü. Okurlar en son 2000’lerde Tepebaşı’ndaki Kitap Fuarı’nda kitaplarla buluşmuş daha sonra fuarın buradan taşınmasıyla, sahaf festivalleriyle idare etmek zorunda kalmıştı… Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne katılan yayıncılarla, hem okurlara hem kendilerine Tepebaşı zamanlarını anımsatan bu etkinliği konuştuk… 
 
Kenan Çabuk (İskenderiye Kitap): “İnsanlar konforlu bir şekilde kitaplarını inceliyor”
 
Beyoğlu’nda uzun zamandır kitaplarla ilgili sadece sahaf festivali düzenleniyordu, ama kitap günleri adı altında bir etkinlik yoktu. Ayrıca ‘kitap günleri’ olarak anılması da buranın fuar mantığından ayrıldığını gösteriyor. Fuar daha sektörel bir şey diyebiliriz, ayrıca insanlar daha kalabalık organizasyonlar olarak görüyor fuarları ve gözleri korkuyor. Ancak kitap günleri dediğim şey daha samimi. İnsanlar konforlu bir şekilde, şehrin merkezinde kitaplarını seçip inceleyebiliyor. Hatta biz burada hep birlikte okurlarımızla çay içip sohbetler ediyoruz.
 
İsmail Kocabaş (Hiç Yayınları): “Kitabın merkezindeyiz”
 
İstanbul’un hem kitapları hem sahaflarıyla ünlü semtindeyiz. Sinemanın, tiyatronun kalbinin attığı yerde biz de 350 kitapla geldik. Şimdi sinema ve tiyatronun yanında burası kitabın da merkezi oldu. Biz de diğer yayınevleri de indirimli kitaplarımızla yer alıyoruz Milliyet Sanat Kitap Günleri’nde.
 
Yunus Şahin (İş Bankası Kültür Yayınları): “1000 adet baskı kitapla geldik”
 
Beyoğlu’nun tarihi anlamda kitapla olan ilişkisi malum. Hem çok önemli sahaflara hem de yayıncılara ve kitap fuarlarına ev sahipliği yapmış bir yer burası, kültür sanatın göbeği aslında. İnsanlar bir filmden, tiyatrodan çıkıp buraya gelebilir çünkü saat 22.00’ye kadar açık burası. Biz 1000 adet baskı kitapla geldik fuara. İş Bankası Kültür Yayınları’nın en çok sorulan kitapları modern klasikler ve çocuk kitapları, ama diğer kitaplarımıza da ilgi var.
 
Murat Tulga (Galeati Yayıncılık): “Simge bir yerde”
 
İstanbul büyük bir şehir ve şehrin her köşesinde birçok etkinlik var. Ama insanlar bu yapılan etkinliklerin çoğuna uzak olduğu için gitmekten çekiniyor. Ama Milliyet Sanat Kitap Günleri şehrin tam merkezinde. Bence İstanbul’un her köşesinde kitap günleri/fuarları yapılmalı çünkü insanların buna ihtiyacı var. Beyoğlu gibi böyle simge bir yerde kitap günleri yapılıyor olması hem bir okur hem de bir yayınevi olarak beni çok heyecanlandırdı.
 
Yasemin Kıranoğlu (Paris Yayınları): “İlk heyecanımız”
 
Burası İstikal Caddesinin göbeği ve insanların en çok uğradıkları semtlerden birisindeyiz. Burada başka kültür sanat etkinliklerinin yapıldığı mekanlar var ve iyi bir kültür sanat takipçisinin dikkatinden kaçmayan bir etkinlik Milliyet Sanat Kitap Günleri. Biz Paris Yayınları olarak ilk kez bir fuara katılıyoruz ve burası ilk heyecanımız. Edebi ve edebiyatdışı birçok kitabımızla okurlarımızı bekliyoruz.
 
Nisa Tosun (Martı Yayınları): “Hem kitap hem sanat var”
 
Birçok kitabı uygun fiyata okurla buluşturuyoruz Milliyet Sanat Kitap Günleri’nde, çünkü her zaman şehir merkezinde böyle etkinlikleri bulmak çok zor oluyor. Bu da okurlar için iyi bir fırsata dönüştü. Beyoğlu’nda birçok kitapçı var ama 10 Aralık’a kadar hem bütün yayınevleri ile birebir iletişime geçebileceğiniz hem de indirimli kitaplar bulabileceğiniz tek bir yer var. O da Milliyet Sanat Kitap Günleri. Bunlara ek olarak bir de Milliyet Sanat sergisi var. O da Milliyet Sanat okurları için önemli bir sergi.
 
Eyüp Dedeli (Puslu Yayınları): “Sürdürülebilir olması önemli”
 
Türkiye’de okuma oranı çok düşük ve insanları daha çok kitap okumaya yönlendirmemiz lazım. Bunun için de kitap günlerini/fuarlarını çoğaltmamız gerek. Milliyet Sanat’ın girişimiyle Demirören İstiklal’de yapılan bu etkinliğin sürdürülebilir olması bizim için çok önemli. Keşke diğer yayın organlarının da böyle girişimleri olsa…
 
Akif Öztürk (Mevsimler Kitap): “Kitaplar hayatın içinde”
 
İstanbul’da kitap fuarı ilk Tepebaşı’nda başladı ve biz de Milliyet Sanat Kitap Günleri’ni duyunca, acaba tekrar o günlere döner miyiz diye heyecanlandık. Kitap bu sayede hayatın içine tekrar girdi ve Milliyet Sanat Kitap Günleri sayesinde okur, kitaba bir metro mesafesinde.
 
Yusuf Baş (hep kitap): “Şık hazırlanmış bir etkinlik”
 
Biz genç bir yayıneviyiz ama buna rağmen birçok fuara/etkinliğe katıldık ama Milliyet Sanat Kitap Günleri çok şık hazırlanmış bir etkinlik. Gerek sergisi gerekse stantların hazırlanış şekliyle okurların dikkatini çekmeyi başarıyor. Biz bütün kitaplarımızla geldik buraya. 
 
 
Sevinç Öztürk: “Beyoğlu’nda film izlemeden önce fuarı gördüm”
 
Bizim okulumuz Beyoğlu’nda ve fuarı duyunca gelmeye karar verdik. Bir de okuldan çıkınca sinemaya gidecektik, bilet alıp nerede vakit geçireceğiz diye düşünmektense Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne gidelim dedik.
 
Ahmet Hüseyin Çelik: “Kütüphaneye gidecektim önce buraya geldim”
 
İstanbul’daki hem Haydarpaşa’da hem de Tüyap’ta yapılan kitap fuarlarına gitmeyi çok seviyorum. Ben emekliyim ve hala gazeteleri okuyorum, kitap günlerini de gazetede gördüm. Bugün de Atatürk Kitaplığı’na gidecektim, öncesinde Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne uğrayıp hem Milliyet Sanat’ın arşiv sergisini görmek istedim hem de İş Bankası Kültür Yayınları’ndan bir kitap almayı düşündüm. Bir de birkaç gün sonra evde izlemeyi planladığım bir film vardı şimdi onun kitabını burada bulurum diye umutlandım bir taraftan.