Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Kadıköy Sahaf Günleri başladı

Kadıköy Sahaf Günleri başladı

Kadıköy Sahaf Günleri başladı11 Haziran 2018 - 10:06
Kadıköy Belediyesi ve Beyoğlu Sahaflar Derneği işbirliği ile gerçekleşen Kadıköy Sahaf Günleri, İstanbul’un farklı semtlerinden 42 sahafın katılımıyla 17 Haziran’a kadar devam ediyor.
17 Haziran’a kadar devam edecek Kadıköy Sahaf Günleri, Kadıköy Ali Suavi Sokakta tarih meraklılarına ve tüm kitapseverlere kapılarını açtı. Kadıköy Belediyesi ve Beyoğlu Sahaflar Derneği işbirliği ile gerçekleşen Kadıköy Sahaf Günleri Kadıköy Bahariye’de Sanatçılar Sokağı olarak da bilinen Ali Suavi Sokak’ta ziyaret edilebilecek. İstanbul’un farklı semtlerinden 42 sahafın katıldığı Kadıköy Sahaf Günleri, 17 Haziran’a dek 10:00 - 22:00 saatleri arasında açık olacak.
 
 
Kadıköy Sahaf Günleri’ni ziyaret eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Ziyaretçiler burada geçmişle günümüz arasında bir bağlantı kurarak kendi tarih belleklerini canlandırıyor. Burada kitapların yanı sıra eski sandıklar içerisinde eski fotoğrafları görmek bile insanda ciddi bir dinamizm yaratabiliyor. İnsanların tercihlerini arttırmak bizim için önemli. Geçmişte çıkan, birçoğu ilk baskı ve az bulunan değerli kitapları bugün burada meraklılarıyla buluşturuyoruz” dedi.
 
 
 
Söyleşi ve sergiler
 
Sahaf günlerinde nadir bulunan kitap, dergi ve plaklar; eski belge, evrak ve haritalar; Osmanlıca kitap ve mecmualar; imzalı, birinci baskı kitaplar ve her bütçeye uygun ikinci el kitaplar meraklılarını bekliyor. Etkinlik alanı aynı zamanda edebiyat, tarih, kültür söyleşilerine ve sergilere de ev sahipliği yapacak.
 
‘Osmanlı’dan Günümüze Kitapçı Etiketleri ve Exlibris’ler’, ‘Nazım Hikmet 116 Yaşında: Kendi Eliyle İlk Baskı Kitapları’, ‘Ali Suavi ve Jön Türkler’ adlarında üç sergi etkinlik boyunca ziyaret edilebilecek. Gerçekleşecek söyleşiler arasında ise bugün Olga Söyler ‘İnsanların ve Cinlerin Ustası Mehmed Siyah Kalem’; Ersin Şen ise ‘Muzip Masal Cini ile Masallara Yolculuk’ adlı söyleşilere imza atacak. Yarın ise Talat Öncü ve Osman Tan Erkır ‘Biriktirici mi Koleksiyoner mi? Kitabın farklı ellerdeki macerası’ adlı söyleşiyi yapacak. 15 Haziran’da ise ‘Sahaflar ve Sahaflık Tarihi’ başlıklı söyleşi Ömer Türkoğlu tarafı