Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Ishiguro'ya Nobel satışı

Ishiguro'ya Nobel satışı

Ishiguro'ya Nobel satışı07 Kasım 2017 - 10:11
Japon asıllı İngiliz yazarın Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının ardından Türkiye'deki kitapları, geçtiğimiz 10 yılki baskısından fazlasını 1 ayda gerçekleştirdi
İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nin bu yılki Nobel Edebiyat Ödülü'nü “Dünyayla ilişkimize dair yanıltıcı hissin altındaki yarığı açığa çıkarmaya yönelik” çalışmalarından dolayı Japon asıllı İngiliz yazar Kazuo Ishiguro’ya verdi. Kitapları bugüne dek çok satan listelerine girmiş ve 'Günden Kalanlar' isimli kitabı 1993'te, 'Beni Asla Bırakma' romanı ise 2010'da aynı adla sinemaya uyarlanan Ishiguro'nun Türkiye'deki satış rakamlarında Nobel ertesinde önemli bir artış gözlemlendi.
 
Yazarın Türkiye yayıncısı Yapı Kredi Yayınları, Nobel öncesinde 2007 tarihinden 2017 yılına kadar yaklaşık 50 binlik baskı sayısına ulaşan yazarın kitaplarının, Nobel Edebiyat Ödülü'nün ardından bir ay gibi kısa bir zamanda 60 bine yakın baskı yaptığını açıkladı.
 
Yapı Kredi Yayınları, Kazuo Ishıguro’nun ilk olarak 'Beni Asla Bırakma' kitabını basmıştı. Kitap 2007 yılında basıldı. Ishıguro’nun yayınevinden çıkan diğer kitapları şöyle: 'Avunamayanlar' (3.baskı), 'Beni Asla Bırakma' (14.baskı), 'Değişen Dünyada Bir Sanatçı' (2.baskı), 'Gömülü Dev' (3.baskı), 'Günden Kalanlar' (5.baskı), 'Noktürnler' (3.baskı), 'Öksüzlüğümüz' (3.baskı), 'Uzak Tepeler' (3.baskı).