Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » İncil 12 ciltlik çizgi roman oluyor

İncil 12 ciltlik çizgi roman oluyor

İncil 12 ciltlik çizgi roman oluyor29 Haziran 2013 - 01:06
Hıristiyan grafik basımlarıyla tanınan Kingstone Comics, İncil'i 2 bin sayfalık bir çizgi roman halinde basacak"Musa Peygamber", "Yunus Peygamber", "Dünya'nın Yaratılışı" ve "Mısır'dan Çıkış" gibi çizgi romanlarıyla tanınan Hıristiyan çizgi roman yayıncısı Kingstone Comics, İncil'i 12 ciltlik, 2 bin sayfadan oluşan bir seri halinde basacak.

Seriyi tanıtırken "İncil'in en eksiksiz grafik uyarlaması olacak" diyen yayınevi, İncil'de anlatılanları sırları ve eksiksiz bir şekilde yansıtabilme ve açıklayabilme amacı güdüyor. Serinin "Eski Ahit" ve "Hakimler Kitabı"na kadar olan ilk 4 cildini bu yıl içinde basacak olan firma, geriye kalan 8 cildi gelecek sene piyasaya sürecek. Kingstone Comics'in baş yöneticisi Art Ayris, "Hıristiyan dünyasının 'Marvel'ı" olmayı umduklarını belirterek, "İncil her zaman için tüm zamanların en çok satan kitabı olarak kalacak. History Channel'da yayınlanan İncil belgeseli serisi kablolu yayınlar arasında en çok izlenme oranı olan program. İnanıyorum ki firmamızın İncil serisi unutulmayacak bir seri olacak" dedi. İncil'in okunması konusunda özellikle gençlerin zorlandığına dikkat çeken Ayris, kolaylık sağlamak adına hem grafik destekli hem de kronolojik ilerleyen bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

"Yaratılış" karikatür oldu

Kingston Comics'in hazırlayacağı seri İncil'in ilk çizgi roman uyarlaması olmayacak. DC Comics 1975 yılında "Cennet Bahçesi" ve "Sodom ve Gomore"yi içeren, "Yaratılış"ın ilk bölümlerini yayınlamıştı. "Judge Dredd"in eski çizeri Siku 2008 yılında "Yaratılış" bölümünü anlatan bir manga hazırlamış, Amerikalı karikatürist Robert Crumb da 2009 yılında "Yartılış Kitabı"nın karikatür uyarlamasını hazırlamıştı. Crumb'ın uyarlaması yapımcısı tarafından "skandal bir hiciv" olarak değerlendirilmişti.