Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Doris Lessing'in Nobel madalyası satılıyor

Doris Lessing'in Nobel madalyası satılıyor

Doris Lessing'in Nobel madalyası satılıyor11 Aralık 2017 - 03:12
2013'te hayatını kaybeden yazarın 2007 Nobel Edebiyat Ödülü madalyası Christie's Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılacak
2007 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne değer görülen ve 2013 yılında hayatını kaybeden Britanyalı yazar Doris Lessing'in Nobel Edebiyat Ödülü madalyası satışa çıkıyor.
 
Lessing, 87 yaşında kazandığı Nobel Edebiyat Ödülü ile aynı zamanda bu ödülü kazanan en yaşlı yazar unvanına sahip olmuştu. Lessing'in Nobel Edebiyat Ödülü madalyası gelecek hafta cumartesi günü düzenlenecek bir müzayedede açık artırmaya sunulacak. Madalyanın 150 bin sterlinin üzerinde bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.
 
Doris Lessing'in Nobel Edebiyat Ödülü madalyası, satışa çıkarılan ilk Nobel madalyası değil üstelik. Geçen yıl Andre Gide'in madalyası da Paris'te açık artırmada satılmış ve 300 bin euro karşılığında alıcı bulmuştu. Benzer bir biçimde, William Faulkner'ın Nobel madalyası da 2013'te New York'ta açık artırmaya çıkmış ama 500 bin ile 1 milyon dolar arasında alıcı bulması düşünülen madalya umulan ilgiyi görememiş ve satılamamıştı.
 
Madalyayı satışa çıkarmaya hazırlanan Christie’s Müzayede Evi'nden Sophie Hopkins, Doris Lessing'in bu ödülü kazanan az sayıdaki kadın yazardan biri olduğunun altını çiziyor ve beklenen fiyatın makul olduğunu belirtiyor.