Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Dan Brown macerası 'başlıyor'

Dan Brown macerası 'başlıyor'

Dan Brown macerası 'başlıyor'30 Haziran 2017 - 10:06
Tüm zamanların en çok satan kitaplarının yazarının başlıca karakteri Robert Langdon'ın yolu, 'Origin / Başlangıç'ta İspanya'dan geçecek
Dan Brown'ın Türkiye’de 'Başlangıç' adıyla okuruyla buluşacak yeni romanı 'Origin' hakkında yeni ayrıntılar basınla paylaşılmaya başladı.
 
3 Ekim’de raflardaki yerini alacak romanın kahramanı Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon’ın yolu bu sefer Bilbao, Madrid, Sevilla ve Barselona’ya düşecek. Sanat eserlerini, şifreleri ve sembolleri büyük bir titizlikle araştırarak 'Da Vinci Şifresi', 'Melekler ve Şeytanlar', 'Dijital Kale', 'İhanet Noktası', 'Kayıp Sembol' ve 'Cehennem' olmak üzere tüm dünyada fırtınalar koparan eserleri kaleme alan Dan Brown, 'Başlangıç' (Origin) ile bu sefer de insanlığı yüzyıllardır meşgul eden soruları soruyor: "Nereden geldik? Nereye gidiyoruz?”
 
Dan Brown.
 
Türkiye'de Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini alacak roman, 13 ülkede aynı anda yayımlanacak. Romanı ilk okuyan ülke ise saat farkıyla Türkiye olacak.
 
Çevirmenler gizli bir merkezde
 
Kitapları bugüne kadar 200 milyondan fazla satan ve 56 dile çevrilen Brown'ın bir önceki romanı 'Cehennem’de olduğu gibi yeni kitabın hazırlık sürecinde de çevirmen ve editörler tek bir merkeze toplandı. Güvenlik önlemlerinin oldukça yüksek tutulduğu bu süreçte, çevirmenler internetin olmadığı bir odada yanlarına özel eşyalarını bile almadan çalışıyor. Merkezin neresi olduğu ise hâlâ sır gibi saklanıyor.