Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Colson Whitehead ödüle doymuyor

Colson Whitehead ödüle doymuyor

Colson Whitehead ödüle doymuyor30 Ağustos 2017 - 02:08
'The Underground Railroad' ile Pulitzer Ödülü alan 47 yaşındaki yazar, Man Booker uzun listesinde girmesinin yanı sıra fantastik romanlara verilen Arthur C. Clarke Ödülü'nün de sahibi oldu
Bu yıl Pulitzer Ödülü'nü kazanması ve Man Booker Roman Ödülü'nün uzun listesinde yer almasıyla son dönemde adından sıkça söz ettiren Colson Whitehead, Arthur C. Clarke Ödülü'nün de sahibi oldu.
 
Whitehead'in fantastik bir tren yolu ile kölelikten kaçan genç bir kadının öyküsünü anlattığı 'The Underground Railroad' geçen yılın en ilgi gören kitaplarından biri olmuş ve aldığı övgülerin yanı sıra Ulusal Kitap Ödülü'nü de kazanmıştı. Bir röportajında "10 yaşından bu yana yazar olmayı istememi sağlayan bilimkurgu ve fantaziydi," diyen Whitehead sözlerini şöyle sürdürüyor: "Eğer bir yazar olursanız evden çalışabilirdiniz, kimseyle konuşmanız gerekmezdi ve bütün gün bir şeylerle uğraşabilirdiniz. Robotlar, belki zombiler ve hatta fantastik tren yolları gibi şeylerle... Fantazi de, realizm gibi, dünyayı açıklamaya yarayan bir araçtır."
 
Türkçede de Siren Yayınları tarafından yayımlanacak olan 'The Underground Railroad', 'Moonlight' filminin yönetmeni Barry Jenkins tarafından bir diziye uyarlanıyor.