Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Attilâ İlhan Ödülleri sahiplerine verildi

Attilâ İlhan Ödülleri sahiplerine verildi

Attilâ İlhan Ödülleri sahiplerine verildi27 Ocak 2017 - 05:01
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteği ile düzenlenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri'nde roman dalında 'Tavanarası'yla Ali Gür, şiir dalında 'Gelecek Günlerin Şarabı'yla Tuğrul Tanyol ödül aldılar
Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteği ile düzenlediği Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde önceki gün yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Roman ve şiir olmak üzere iki dalda verilen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nde, roman ödülünü 'Tavanarası' adlı kitabıyla Ali Gür, şiir ödülünü ise 'Gelecek Günlerin Şarabı' adlı kitabıyla Tuğrul Tanyol kazandı. Ayrıca 'Bir Sabah Uyandığımda Yoktum' romanıyla Işıl Kocaoğlan ve 'Gamdan Kale' adlı ilk şiir kitabıyla Onur Şahin, Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne değer görüldüler.
 
2008'de İlhan Ailesi tarafından kurulan Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen ödül töreninin ardından Attilâ İlhan’ın fikir dünyasının anlatıldığı barkovizyon gösterimi yapıldı.