Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Attilâ İlhan anılacak

Attilâ İlhan anılacak

Attilâ İlhan anılacak09 Ekim 2017 - 05:10
10 Ekim 2005'te aramızdan ayrılan şair, romancı, deneme yazarı, senarist, düşünür Attilâ İlhan, Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı iş birliğiyle, 11 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir etkinlikle anılacak.
 
Anma gecesinin birinci bölümünde, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, Attilâ İlhan’ın düşünce; şair Baki Ayhan T. ise şiir dünyasını değerlendirecek.
 
Yönetmen Biket İlhan’ın Attilâ İlhan’ın sinemacı kişiliği üzerine yapacağı değerlendirmenin ardından, hayattayken kendisiyle gerçekleştirdiği uzun bir söyleşisi 'Nam-ı Diğer Kaptan / Attilâ İlhan’ı Dinledim' adı ile kitap olarak yayımlanan; aynı zamanda Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Roman Jürisi’nin başkanı olan yazar Selim İleri de Attilâ İlhan’ın romancı kişiliği üzerine tespitlerini aktaracak.
 
Anma gecesinin ikinci bölümünde bir şiir dinletisi yer alacak. Attilâ İlhan’ın yeğeni, sanatçı Kerem Alışık’ın onun son dönem şiirlerinden 'Türkiye'yi okumasıyla başlayacak dinletide, ayrıca sanatçılar Hakan Meriçliler ve Tilbe Saran da yine Attila İlhan şiirlerinden bir seçki sunacaklar.
 
Anma gecesi solist Dilek Türkan’ın seslendireceği Attilâ İlhan şiirlerinden bestelenmiş şarkılarla son bulacak.