Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » 'Tutunamayanlar' İngilizcede

'Tutunamayanlar' İngilizcede

'Tutunamayanlar' İngilizcede20 Aralık 2016 - 12:12
Oğuz Atay'ın kült romanının hakları Oneworld Yayınevi tarafından satın alındı
Oğuz Atay'ın Türkçe edebiyatın klasikleri arasında yer alan romanı 'Tutunamayanlar''ın İngilizce yayın hakkı Oneworld Yayınevi tarafından satın alındı. Son iki yıldır Man Booker Roman Ödülü kazanan kitapların da yayıncısı olan Oneworld’ün kurucusu Juliet Mabey, 'Tutunamayanlar' gibi önemli bir eseri yayımlayacak olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Bugüne dek Yunanistan, Hollanda ve Almanya'da da hakları satılan 'Tutunamayanlar' İngilizceyle birlikte toplam 4 dile çevrilmiş oldu.
 
Flemenkçeden sonra bu sene binooki Yayınevi tarafından 'Die Haltlosen' adıyla Almancada yayımlanan 'Tutunamayanlar', Almanya’da kısa sürede üç baskı yaparak büyük ses getirdi. 'Tutunamayanlar'i bağımsız yayınevleri tarafından hazırlanan yılın en iyi 10 kitabını listelendiği Hotlist'in 2016 sıralamasına da girdi.
 
Berliner Zeitung’tan Mathias Schnitzler’in “Müzikle felsefenin bir arada olduğu roman” sözleriyle öne çıkardığı 'Tutunamayanlar’ı Jörg Petzold de 'Ulysses' ve 'Infinite Jest' romanlarıyla benzer çizgide değerlendirdi.