Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » YKKSY'de bu hafta

YKKSY'de bu hafta

YKKSY'de bu hafta16 Nisan 2018 - 12:04
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın bu haftaki etkinlik programında 18 Nisan Çarşamba günü “Sabahattin Ali’nin Ankara’sı” söyleşisi ve 20 Nisan Cuma günü Gürsel Korat’ın Beyoğlu YKY Kitabevi’nde okuyucularıyla buluşacağı etkinlik var.

Sabahattin Ali’nin Ankara’daki yaşamının izini sürmek, Cumhuriyet Türkiye’sinin kültür, sanat politikalarının izini sürmek anlamına gelir. “Şehirlere Alışamadı - Sabahattin Ali’nin Şehirleri” sergisi kapsamında 18 Nisan Çarşamba günü 18:30’da düzenlenecek olan “Sabahattin Ali’nin Ankara’sı” etkinliğinde Filiz Ali’nin tanıklığı, Necati Tonga ve Sevengül Sönmez’in değerlendirmeleriyle bu iz sürülmeye çalışılacak.


Yazar Gürsel Korat, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan ve Kapadokya’nın büyüleyici doğal manzaralarında, çokdilli ve çokkültürlü tarihinde geçen hikâyeler anlattığı Zaman Yeli, Güvercine Ağıt ve Kalenderiye romanlarından sonra şu anda yazmakta olduğu romanla birlikte Kapadokya Dörtlüsü’nü tamamlamış olacak.20 Nisan Cumagünü saat 17:00’da YKY Beyoğlu Kitabevi’nde okuyucularıyla buluşacak olan Gürsel Korat, okurlarıyla Kapadokya Dörtlüsü ve Kapadokya’nın kendi edebiyatıyla ilişkisi üzerine sohbet edecek, kitaplarını imzalayacak.