Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yıldızların altında sinema keyfi

Yıldızların altında sinema keyfi

Yıldızların altında sinema keyfi10 Temmuz 2022 - 09:07
Bayram tatili ve yaz döneminde film izleme alışkanlığınızı açık havaya taşımaya ne dersiniz?

Müjde Işıl 

 

Eski kuşakların nostaljisidir yazlık sinemalar… Eline çekirdeğini alıp tahta iskemlelerde maaile film izleme coşkusunun yeri dolmaz asla. Artık devir değiştiği gibi izleme alışkanlıkları da değişti elbette… O tahta iskemlelerin yerine rahat, yumuşacık koltuklar; karşısında da büyük perdede bazen yıllar evvelden gelen klasikler bazen de yepyeni filmler var. Bayram tatili başlamışken ve önümüzde uzunca bir yaz dönemi varken açık hava sinemalarında ne var ne yok, bakalım istedik. 

 

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri

 

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Açık Hava Film Geceleri hem bayram tatilini hem de temmuz ayını kapsıyor. Venedik, Cannes, Sundance ve Berlin başta olmak üzere önemli festivallerde gösterilen, ödüller alan, Oscar ve Altın Küre ödüllerinde adlarını duyuran yapımlar, 17 Temmuz’a kadar izleyiciyle buluşuyor. Her gece 21.30’da ve iki filmin gösterileceği 15 Temmuz’da ise saat 21.00’de başlayacak gösterimler, Ayvalık Belediyesi Yeni Binası’nın bahçesinde (eski Vergi Dairesi), denize nazır yapılıyor. 10 Temmuz’da “Licorice Pizza”, 11 Temmuz’da “Vortex”, 12 Temmuz’da “The Lost Daughter/Karanlık Kız”, 13 Temmuz’da “The Innocents/Masumlar”, 14 Temmuz’da “Madres paralelas/Paralel Anneler”, 15 Temmuz’da saat 21.00’de animasyon “Pil’s Adventures/Asi Prenses” ve saat 23.00’te “Flee/Kaçış”, 16 Temmuz’da “C’mon C’mon/Yaşamaya Bak” ve 17 Temmuz’da da “After Yang/Yang’dan Sonra” gösterilecek. Biletler Biletix üzerinden alınabiliyor. Açık Hava Film Geceleri, Ayvalık’ın ardından 22-31 Temmuz tarihleri arasında Urla’da izleyiciyle buluşacak. 

 

Kalamış’ta Sinematek Gösterimleri

 

Sinematek/Sinema Evi’nin Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdiği Yıldızlar Altında Sinema etkinliği bu sene de devam ediyor. Temmuz’da başlayan gösterimler ağustos sonuna kadar sürecek. Klasikleri ve yeni yapımları, Fellini’den Spielberg’e usta yönetmenleri bir araya getiren gösterimler çarşamba ve pazar günleri saat 21.00’de başlıyor ve biletleri Mobilet üzerinden alınabiliyor. 10 Temmuz’da “Arabesk”, 13 Temmuz’da “Roman Holiday/Roma Tatili”, 17 Temmuz’da “The Blues Brothers/Cazcı Kardeşler”, 20 Temmuz’da “Alcarràs”, 24 Temmuz’da “The Wizard of Oz/Oz Büyücüsü”, 27 Temmuz’da “Chung Hing sam lam/Chungking Ekspresi”, 31 Temmuz’da “E.T.”, 3 Ağustos’ta “High Fidelity/Sensiz Olmaz”, 7 Ağustos’ta “Singin’ in the Rain/Yağmur Altında”, 10 Ağustos’ta “Le notti di Cabiria/Cabiria Geceleri”, 14 Ağustos’ta “Sen to Chihiro no kamikakushi/Ruhların Kaçışı”, 17 Ağustos’ta “Madres paralelas/Paralel Anneler”, 21 Ağustos’ta “Selamsız Bandosu”, 24 Ağustos’ta “Vertigo” ve 28 Ağustos’ta da yeni “West Side Story/Batı Yakası’nın Hikâyesi” gösteriliyor. 

 

Beykoz Kundura’da Yaz Geceleri

 

Film ve müziğin uyumlu birlikteliğinden ilham alarak hazırlanan Bir Yaz Gecesi Festivali programında bu yıl, unutulmaz film müziklerinin yaratıcısı Henry Mancini’ye odaklanıyor. 29 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında gösterilecek filmler için biletler beykozkundura.com adresinden alınabiliyor. 29 ve 31 Temmuz’da “The Pink Panther/Pembe Panter”, 30 Temmuz’da “A Shot in the Dark/Karanlıkta Bir Çığlık”, 5 Ağustos’ta “People on Sunday/Pazar Günü İnsanları”, 6 Ağustos’ta “Lady Windermere’s Fan/Lady Windermere’in Yelpazesi”, 7 Ağustos’ta BaBa ZuLa’nın canlı müzik eşliğinde “Salomé/Salome”, 12 Ağustos’ta “Breakfast at Tiffany’s/Tiffany’de Kahvaltı” ve 13 Ağustos’ta “The Party/Tatlı Budala” seyirciyle buluşuyor. 

 

Swissôtel The Bosphorus

 

Sultan Park’ta pazartesi günleri saat 21.00’de başlayan gösterimlerin biletleri Mobilet’ten alınabiliyor. 18 Temmuz’da “Bohemian Rhapsody”, 1 Ağustos’ta “The Gentlemen”, 8 Ağustos’ta “House of Gucci/Gucci Ailesi”, 22 Ağustos’ta “Deadpool 2”, 29 Ağustos’ta “Eternals” ve 5 Eylül’de yeni “West Side Story/Batı Yakası’nın Hikâyesi” gösteriliyor. 

 

Hillside City Club Etiler

 

Hillside City Club Etiler, Başka Sinema’nın özel seçkilerini ve vizyon filmlerini açık hava sinemasında izleyicilerle buluşturuyor. Açık hava sineması, salı ve perşembe günleri saat 21.30’da başlıyor. 12 Temmuz’da “The Lost Daughter/Karanlık Kız”, 19 Temmuz’da “Compartment No. 6/ 6 Numaralı Kompartıman”, 21 Temmuz’da “O Brother, Where Art Thou?/Neredesin Be Birader?” ve 26 Temmuz’da “C’mon C’mon/Yaşamaya Bak” var.