Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yeni keşifler Artam’ın müzayedesinde

Yeni keşifler Artam’ın müzayedesinde

Yeni keşifler Artam’ın müzayedesinde15 Ekim 2023 - 05:10
Milliyet Sanat Dergisi’nin heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiği III. Heykelde Yeni Keşifler yarışmasında ödül alan heykeller Artam Antik’in 387. müzayedesinde sanatseverlerle buluşuyor.

Heykelde Yeni Keşifler yarışmasıyla yeni arayışlar içinde olan sanatçılara alternatif bir kapı açmak, galerilerde temsiliyeti olmayan sanatçılara yeni alanlar sunup keşfedilmelerini sağlamak, aynı zamanda da eser üretim masraflarının karşılanmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Bu sene, Aslı Sümer, Berrak Barut, Derya Yücel, Ebru Özdemir, Filiz Aygündüz, Melike Bayık, Meltem Demirören, Prof. Neslihan Pala, Sabiha Kurtulmuş, Seçkin Pirim ve Sinem Konu Keskinok’tan oluşan seçici kurul tarafından belirlenen eserler içerisinden dereceye giren üç sanatçı, çalışmalarının üretimi için 15 bin TL üretim desteği aldı. 22 Ekim’de sonuçlanacak 387. Müzayede’de ödül alan, farklı teknikler ve malzemelerde üretim yapan 10 sanatçının, Olcay Gültepe’nin “Hayalperest”, Kadir Kırıcı’nın “Dönence Kendini Tanı”, Filiz Sır’ın “Entropi”, Can Aksan’ın “Jah Protection”, Çiğdem Yıldırım’ın “Athena”, Abdulsamed Şahin’in “Ayağı Bağlı”, Ufuk Aydın’ın “İçgörüsel Yapı”, Lale Altunel’in “Lilium”, Furkan Depeli’nin “Dialogue, Khronos” ve Emirhan Özkök’ün “İris” adlı heykelleri yer alıyor.