Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yeditepe Bienali 31 Mart’ta başlıyor

Yeditepe Bienali 31 Mart’ta başlıyor

Yeditepe Bienali 31 Mart’ta başlıyor29 Mart 2018 - 11:03
Fatih’te 31 Mart- 15 Mayıs arasında düzenlenecek olan Yeditepe Bienali dün Sepetçiler Kasrı’nda yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı.
Ağırlıklı olarak geleneksel sanatları kapsayan bienal, bu alanların güncel yansımalarını ele alacak. Basın toplantısında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bienalin yönetim kurulu üyeleri ve küratörü Serhat Kula katıldılar.
 
Kapalıçarşı’da eserler
 
600’den fazla sanatçının üç bine yakın eserinin yer alacağı bienal, Fatih’te 21 mekânda görülebilecek. Mekânlar arasında Kapalıçarşı’nın bir kısmı, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Sirkeci Garı, Yerebatan Sarnıcı var. Bienalin teması da Osmanlı döneminde ‘sanat erbabı’ anlamında kullanılan ‘Ehl-i Hiref’ kavramı olarak belirlenmiş. Bienalin tanıtım metninde bu kavram, “Hirfet sözcük olarak meslek ve sanat manasındadır. Çoğulu olan hiref ise Osmanlıcada sanat ve zanaatı bir arada ifade eden bir kelime olarak kullanılır” ifadesiyle açıklanıyor. Bienalde bu kavram yeni çağların yeni sanat dallarında üretilen eserlerdeki gelenek etkisini de göstermeyi amaçlıyor. Bienalin ‘Çiçeğin Her Hâli’, ‘Kuş Misali’, ‘İstanbul’a Dair’, ‘Kusursuz Tekrar’ ve ‘Mekândan Taşanlar’ olmak üzere beş farklı alt teması olacak. Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı işbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek bienal kapsamında bir de sempozyum yapılacak. Bienalin 31 Mart’taki açılışını Cumhurbaşkanı gerçekleştirecek.