Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Werner Bischof'un ilk kişisel sergisi Leica Gallery'de

Werner Bischof'un ilk kişisel sergisi Leica Gallery'de

Werner Bischof'un ilk kişisel sergisi Leica Gallery'de26 Haziran 2018 - 02:06
Leica Galeri, İkinci Dünya Savaşı’nın neden olduğu yıkım üzerine yayınladığı foto röportaj ile uluslararası itibar kazanmış İsviçreli fotoğrafçı Werner Bischof’un eserlerini sergileyecek.

Doğuş Grubu’nun Leica Camera AG işbirliğiyle İstanbul’a taşıdığı Leica Galeri, dünyaca ünlü sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Leica Galeri bomontiada’daki yerleşkesinde bu kez İkinci Dünya Savaşı’nın neden olduğu yıkım üzerine yayınladığı foto röportaj ile uluslararası itibar kazanmış İsviçreli fotoğrafçı Werner Bischof’un eserlerini sergileyecek. “Werner Bischof: 1936-1954” başlıklı sergi 4 Temmuz - 30 Ağustos tarihleri arasında bomontiada'daki Leica Galeri İstanbul'da görülebilecek.

 

Fotoğrafçılık serüvenini “Dünyanın gerçek yüzünü keşfetmeye mecbur hissettim. Bolluk içinde tatmin edici bir yaşam sürmek birçoğumuzu kendi sınırlarımızın ötesindeki muazzam zorluklara karşı körleştirmişti” sözleriyle özetleyen Werner Bischof’un Türkiye’deki ilk kişisel sergisi Fotografevi ve Werner Bischof Estate işbirliğiyle sanatseverlerle buluşacak.

 

Werner Bischof’un İkinci Dünya Savaşı sonrasında Avrupa ve Asya kültürlerine ait fotoğrafları, 1945’ten bu yana foto muhabirliğinin en önemli ve ayrılmaz parçasını oluşturuyor. 1949’da kurucu üyelerle birlikte Magnum Fotoğraf Ajansı’na katılan ilk fotoğrafçı olan Bischof, fotoğraflarında endüstri ve teknolojiden etkilenen geleneksel kültürlerin gündelik yaşamlarını da belgeliyor. Avrupa, Hindistan, Japonya, Kore, Hong Kong, Güney Amerika gibi farklı coğrafyalardaki hayatlara tanıklık eden Bischof, bu anları fotoğraflarıyla ölümsüzleştiriyor.

 

16 Mayıs 1954 günü - 38 yaşındayken - And Dağları’nda (Peru) geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Bischof, bu kısa hayatına rağmen fotoğraf tarihinde büyük iz bırakan isimler arasında yer alıyor.