Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Uzlaşma adına iyi tasarıma, İzmir'den çağrı

Uzlaşma adına iyi tasarıma, İzmir'den çağrı

Uzlaşma adına iyi  tasarıma, İzmir'den çağrı02 Eylül 2023 - 01:09
İzmir Akdeniz Akademisi'nin bu yıl sekizinci kez 1 ve 23 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenleyeceği "İyi Tasarım" etkinliği, Türkiye ve dünyadan katılımcılara yaptığı çağrı ile projenin içeriğini birlikte ortaya koymayı hedefliyor.
MİLLİYET SANAT
 
Son başvuru tarihi 21 Eylül günü saat 16:00 olarak belirtilen girişim bu yıl "Uzlaşma" kavramına odaklanırken, çalışmaya katılım için iyitasarim@izmeda.org ve bit.ly/3OPBSzN adresleri kullanılabiliyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğü ile düzenlenen proje, "Uzlaşma" kavramını yüzleşme, diyalog, arabuluculuk ve uyum ile onarım gibi unsurlarla buluşturan yaratıcı çalışmalar üzerine yoğunlaşıyor.
 
Projeye iletilecek yarışma dosyaları, 'yetkinlik', 'temanın ortaya koyduğu temel sorunsallar', 'ulusal ve uluslararası tasarım problemleri', 'işbirlikleri ve etkileşime açıklık', 'disiplinlerarası yaklaşım', 'programın kimliği ile ilişkilenme', 'kentle ilişki' ve 'talep edilen malzeme ve desteğin, öneriyle uyumu ve karşılanabilirliği' gibi unsurlar üzerinden değerlendiriliyor. Bilgi: iyitasarimizmir.org