Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » TroYazar etkinliğinde yazarlar Çanakkale’de gençlerle buluştu

TroYazar etkinliğinde yazarlar Çanakkale’de gençlerle buluştu

TroYazar etkinliğinde yazarlar Çanakkale’de gençlerle buluştu06 Nisan 2018 - 11:04
Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali bir çok yazarın katılımıyla 31 Mart’ta Çanakkale’de başladı.
Festival’e Prof. Dr. İlber Ortaylı, yazar Ahmet Şerif İzgören, yazar Ahmet Ümit, yazar ve tiyatrocu Serhan Kansu, yazar Hasan Ali Toptaş, yazar Irmak Zileli ile birlikte ulusal ve uluslar arası alanda pek çok başarılı isim katıldı. 
 
 
Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girişinin 20. yılı dolayısıyla T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen “2018 TROYA YILI” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali 31 Mart’da başladı. 8 Nisan’a kadar sürecek etkinlik yurt içi ve yurt dışından pek çok başarılı ismi ağırlıyor. 
 
Festival’e; Prof. Dr. İlber Ortaylı, yazar Ahmet Şerif İzgören, yazar Irmak Zileli, yazar Ahmet Ümit, tiyatrocu yazar Serhan Kansu, yazar Hasan Ali Toptaş gibi isimlerin yanında Güney Koreli yazarlar In Uk KANG,  Jangıl KIM, Min Jeng LEE katılıyor. 
 
5 Nisan’da Serhan Kansu okuyucularla buluştu
 
Sırtımdaki Okyanus ve Şerefine Kozmos adlı kitapların ve En Güzel Adam adlı tiyatro oyununun yazarı Serhan Kansu 5 Nisan 2018 Perşembe günü Çanakkale’de okuyucularla buluştu. Üniversite öğrencileri ve gençler tarafından yoğun ilgi gösterilen söyleşide Serhan Kansu; yaratıcı düşünme, yazarlık ve tiyatro üzerine yaklaşık 1 saat süren söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşisinin sonunda etkinliği düzenleyen ve katılım gösteren herkese teşekkür eden sanatçı Serhan Kansu, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak okuyucularla fotoğraf çektirdi. Troyazar etkinliği farklı isimlerin katılımıyla 8 Nisan 2018 Pazar gününe kadar devam edecek.
 
 
Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girişinin 20. Yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından ilan edilen “2018 TROYA YILI” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivalinin açılışı gerçekleştirildi.  
2018 TROYA YILI Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali Troya Antik Kentindeki Troya Atı’nın önünde verilen kokteyl ve müzik dinletisiyle başladı.   
Vali Orhan TAVLI, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber ORTAYLI, Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Hong Ghı CHOI, Kore Dostluk Derneği Başkanı Hee Soo LEE, Yazar Ahmet Şerif İZGÖREN, Yazar Hasan Ali TOPTAŞ, Yazar Irmak Zileli, Güney Koreli Yazarlar; In Uk KANG,  Jangıl KIM, Min Jeng LEE,  Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivalinin Anısına Tanıtım Afişini imzaladılar.      
Troya Atı’nın önünde çektirilen toplu fotoğrafın ardından Troya Antik Kentinin Açık Hava Tiyatrosuna geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali açılış programında; Vali Orhan TAVLI, Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Hong Ghı CHOI,  Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem ASLAN, Kore Dostluk Derneği Başkanı Hee Soo LEE, İl Kültür ve Turizm Müdürü  Kemal DOKUZ birer konuşma yaptılar.    
31 Mart’tan 8 Nisan 2018 tarihine kadar ulusal ve uluslararası alanda yazarların katılım sağlayacağı 2018 TROYA YILI etkinlikleri kapsamında düzenlenen TROYAZAR Uluslararası Homeros Edebiyat Festivalinde yazarlar okurlarla bir araya gelerek söyleşi yapacak.