Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Tiyatro yeni normale uyum sağlıyor

Tiyatro yeni normale uyum sağlıyor

Tiyatro yeni normale uyum sağlıyor   17 Mayıs 2021 - 09:05
Adana Tiyatro Festivali'nin fiziksel olarak yapılacağını açıklanmasının ardından Devlet Tiyatroları da "Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları"yla tiyatroseverlerle bulucağını açıkladı.

24 Mayıs-21 Haziran tarihlerini arasında Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin bilet satışları bugün online olarak, yarın ise gişelerde satışa açılacak. Festivalde Tiyatro Kare “Ağaçlar Ayakta Ölür”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Anna Karenina”, Sivas Devlet Tiyatrosu “Kendime Kıyamam”, Tiyatro Kedi “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını”, Semaver Kumpanya “Cardenio”, Bursa Devlet Tiyatrosu “Akide Şekeri”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Seksen Günde Devr-i Alem”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Yıldızların Altında”, Kocaeli Şehir Tiyatroları “Macbeth” oyunları Merkez Park’ta sahnede olacak. Adana Merkez Park Amfi Tiyatro Park sahnesi ve Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesi yarı kapasite ile misafirlerini ağırlarken daha küçük bir sahneye sahip olan Sabancı Oda Tiyatrosu bu yıl pandemi nedeniyle hizmet vermeyecek. Pandemi önlemleri kapsamında oyunlardan önce seyircilerin ateşleri ölçülecek ve HES kodları kontrol edilecek. Ayrıca seyircilerin oyunları maskeyle izlemesi zorunlu tutulacak. 21 Haziran'a kadar devam edecek festivalin açılış töreninde usta oyuncu Nevra Serezli'ye 'Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verilecek.

Devlet Tiyatroları ise "Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları"nda sahnede olacak. DT, 3 Haziran'dan itibaren Ankara İrfan Şahinbaş Sahnesi Macunköy Yerleşkesinde kurulan sahnede "Açık Hava Yaz Oyunları" tek kişilik oyunlarla gösterima başlayacak. Kamyon Tiyatrosu ise gelecek ay İç Anadolu Bölgesindeki il ve ilçelerdeki çocuklar için yola çıkacak. Genel Müdür Mustafa Kurt, "Bizim Yunus", "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye", "Âşık Veysel" oyunlarının seyirciyle buluşacağını, Temmuz'da ise Açık Hava Yaz Oyunları kapsamında Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali'nin düzenleneceğini, yurt içinden ve yurt dışından pek çok çocuk oyununun küçük tiyatroseverlerin beğenisine sunulacağını söyledi. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ