Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Şule Erdem'den yeni sergi

Şule Erdem'den yeni sergi

Şule Erdem'den yeni sergi10 Nisan 2019 - 03:04
Ankara’nın köklü sanat galerilerinden Siyah Beyaz, 13 Nisan haftası Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarından Şule Erdem’in yedinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çektiği doğum, portre, belgesel fotoğrafları ve nü fotoğraflarla alanında çalışmalara devam eden sanatçı Şule Erdem, yine sıradışı bir işle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

 

2016 yılının Ocak ayında zorlu bir sürecin ardından, kendi deyimiyle “kefeni yırtan” Erdem, tedavi sürecini performans sanatçısı Ninel Çam’ı fotoğrafladığı sergisiyle anlatıyor.

 

Şule Erdem sergisini şu sözlerle ifade ediyor: “Her şey İspanya’da yaşayan arkadaşım Ninel'in telefonuyla başladı. 3 günlüğüne Türkiye’ye gelecek ve

perküsyon ustası Okay Temiz’le kadına şiddet temalı bir performans sergileyecekti. Performans sırasında Ninel’in "kefen" adını verdiği örtü altındaki devinimlerinden  çok etkilendim ve onu fotoğraflamaya karar verdim”.

 

Erdem, performansın hem yalnız kadınların hayata tutunma sürecine hem de kendi tedavi süresince yaşadığı iniş-çıkışlara ve her şeye rağmen güçlü kalma çabasına olan benzerliğini, high-key tekniğini kullandığı 12 kare fotoğraf ile özetliyor.

Etiketler: Şule Erdem  fotoğraf