Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Siren Karakaş'ın Datça fotoğrafları sergileniyor

Siren Karakaş'ın Datça fotoğrafları sergileniyor

Siren Karakaş'ın Datça fotoğrafları sergileniyor11 Ekim 2019 - 01:10
Çok yönlü sanatçı Siren Karakaş’ın fotoğraf sergisi 14 Ekim 2019 Pazartesi günü Datçalı sanatseverlere kapılarını açacak.

Çok yönlü sanatçı Siren Karakaş’ın fotoğraf sergisi 14 Ekim 2019 Pazartesi günü Datçalı sanatseverlere kapılarını açacak. Karakaş’ın objektifiyle ölümsüzleşen 25 adet Datça fotoğrafının yanı sıra, yine sanatçıya ait, Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden fotoğraflar da sergilenecek. Toplam 40 adet eserin yer alacağı sergi, Datça Belediyesi Liman Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Sergi, Siren Karakaş’ın ilk kişisel sergisi olma özelliği de taşıyor.



Datça ve fotoğraf tutkusunun kesiştiği sergi
Sanatçının hem fotoğrafçılığa hem de Datça’ya olan tutkularının kesişimini yansıtacak olan sergi Siren Karakaş için “ilk” olma özelliği de taşıyor. Karakaş’ın ilk kişisel sergisi için duygularını şöyle ifade ediyor:



“20 yılı aşkın süredir fotoğraf çekiyorum. Birçok karma fotoğraf sergisi, dia gösterisi ve dia pozitif gösterileri yaptım. Ama 14 Ekim’de ilk kişisel sergimi gerçekleştirecek olmam nedeniyle ayrı bir heyecan duyuyorum.

 

Sanatın çok farklı dallarında çalışmalarım bulunuyor ama fotoğraf benim için bir tutku halini aldı. Fotoğraf çekerken kendimi bambaşka bir boyutta hissediyorum. Zaman zaman gizlenmiş, zaman zaman da gözümüzün önünde olsa bile fark edemediğimiz ya da yaşayamaya vakit bulamadığımız detayları geleceğe aktarabiliyor olma fikri beni heyecanlandırıyor. Fotoğrafın hayatta kalıcı bir değer olduğunu düşünüyorum. İnsanlara geçmişi tüm detayları ile sunan tek enstrüman olması bu tutkumu daha da artırdı”



Siren Karakaş’ın fotoğraf sergisi 20 Ekim 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Etiketler: Siren Karakaş  datça