Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Şeyla Gülman Niyengo'dan Saklı Kimlikler sergisi

Şeyla Gülman Niyengo'dan Saklı Kimlikler sergisi

Şeyla Gülman Niyengo'dan Saklı Kimlikler sergisi12 Şubat 2019 - 09:02
Saklı Kimlikler sergisinde sanatçı Şeyla Gülman Niyego güncel yaşamda yüzümüzde yaktığımız maskelerin arkasına sakladığımız kimliklerimizden esinlenerek eserlerini yarattı. Açılışta Müzikolog Züleyha Abdullayeva bu sergi için yazdığı özel bestesi ile piyano eşliğinde sergileyecek.

Sanatçının bu kişisel sergisinde yer alan resimlerde Eğitimini yurtdışında tamamladıktan sonra 1978 yılında Türkiye’ye dönen ve sanat çalışmalarına başlayan

 

Şeyla Gülman Niyego,kariyeri boyunca yurt içi ve dışında kişisel ve karma pek çok sergiye katılmıştır. Sanat görüşünü şu kelimlerle açıklar; "Bazen bir yabancının yüzündeki gülümseme, bazen doğanın kusursuzluğu, bazen de özel bir anın içinde gizlenmiş duygular beni tetikliyor. Gözümle gördüklerimi ve kalbimde hissettiklerimi tuvale dökme ihtiyacı hissediyorum.  Hayatın başkaları ile paylaşılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu düşünüyorum. Kendi yolculuğumun yansımalarını resimlerimde paylaşıyorum.” 



Sanatçının bu kişisel sergisinde yer alan resimlerde iki ana tema işlenmektedir. 16 Şubat'ta kapılarını açacak olan sergi, 10.00-19.00 saatleri arasında 6 Mart tarihine kadar gezilebilecek. Sergi mekanı ise Sanatgezgini Kuruçeşme Galeri.