Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sanatın Ankara’daki ‘Ada’sı sürprizlerle dolu

Sanatın Ankara’daki ‘Ada’sı sürprizlerle dolu

Sanatın Ankara’daki ‘Ada’sı sürprizlerle dolu06 Eylül 2022 - 11:09
Başkentin kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, 7’den 70’e herkese hitap edecek bir programla 17 Eylül’de yeni sezonunu açıyor.
MELTEM GÜNEŞ/ ANKARA
 
CSO Ada Ankara Sanat Yönetmeni Ozan Binici, 2022-2023 kültür sanat sezonunun ilk yarısına ilişkin program hakkında bilgi verdi. Binici, Ada Ankara’da sadece konser etkinlikleri düzenlemediklerini vurgulayarak, “Her disiplinden etkinliğe ev sahipliği yapıyor ve kültürün her kolunu burada gözlemleyebiliyoruz. Yıllık çerçevemizi oluştururken bu hassasiyete dikkat ediyoruz” dedi. Binici, 17 Eylül’de Alman soprano Mojca Erdmann ve piyanist Riccardo Bovino’nun gerçekleştireceği resital ile sezonun başlayacağını belirterek, “Mojca Erdmann, 2022-2023 sezonunda CSO Ada Ankara’nın ‘Misafir Yerleşik Sanatçısı’. Böyle önemli bir ismi salonumuzda birçok kez ağırlayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.
 
 
Çocukların ve gençler için de pek çok etkinlik hazırladıklarını aktaran Binici, “Sezona daha yeni başladık, programlarımız yeni açıldı ama neredeyse çocuk oyunlarının biletleri tükenmek üzere. Gençlerimizi de çok önemsiyoruz. Dolasıyla çocuklar ve gençlere özel oyunlarımız ve konserlerimiz olacak” dedi. Genç kuşağa somut olmayan değerleri aktarmak istediklerini ifade eden Binici, bu kapsamda da “Meddah Yusuf Duru İle Anadolu Masallarına Yolculuk” etkinliğinin olacağını söyledi. Binici, tiyatro alanında Reha Özcan’ın “Bir Garip Orhan Veli Müzikali” ile sahnede yer alacağını, Deniz Tansel Öngel’in de “Aşk-ın Deniz’i” ile sanatseverlerle buluşacağını ifade etti.
 
 
Ekim’de festival
 
CSO Ada Ankara Konser Alanları İşletme Müdür Aytekin Ayden de, 28 Mayıs-12 Haziran’da ilk kez düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali’nin, Ada’nın seyirci sayısını arttırmasında büyük katkısı olduğunu anlattı. Ayden, 1-23 Ekim arasında Başkent Kültür Yolu Festivali’nin ikinci ayağının gerçekleştirileceğini belirtti.