Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Salman Rüşdi'den anı kitabı

Salman Rüşdi'den anı kitabı

Salman Rüşdi'den anı kitabı12 Ekim 2023 - 05:10
Rüşdi’nin, sağ gözünün kör olmasına ve sol elinin zarar görmesine neden olan saldırıyla ilgili bir anı kitabı yayımlanacak.
“Bıçak: Bir Cinayet Girişimi Sonrası Meditasyonlar” isimli kitap 16 Nisan'da kitapseverlerle buluşacak. Ruşdi, "Bu benim için yazmam gereken bir kitaptı: olup bitenlerin sorumluluğunu üstlenmenin ve şiddete sanatla cevap vermenin bir yolu" açıklamasında bulundu.
 
 
Rüşdi, geçtiğimiz Ağustos ayında New York'ta bir konferans vermek üzereyken sahneye koşan bir adam tarafından defalarca boynundan ve karnından bıçaklanmıştı. Saldırgan Hadi Matar, saldırı ve cinayete teşebbüs suçlamalarını kabul etmemişti.
 
256 sayfalık “Bıçak” ABD'de Random House tarafından yayımlanacak. Penguin Random House CEO'su Nihar Malaviya yaptığı açıklamada, "'Bıçak' yakıcı bir kitap ve kelimelerin akla gelmeyecek olanı dahi anlaşılır kılma gücünü hatırlatıyor." dedi. "Bunu yayınlamaktan onur duyuyoruz; Salman'ın hikayesini anlatma ve sevdiği işe geri dönme konusundaki kararlılığına hayran kaldık."
 
76 yaşındaki Rüşdi, The New Yorker'dan David Remnick'e verdiği demeçte "karşılıklı suçlama ve acıdan" kaçınmak için çok çalıştığını ve "geriye değil ileriye bakmaya" kararlı olduğunu söylemişti.