Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Salgın süreci ‘Pandemic’ balesi ile sahneleniyor

Salgın süreci ‘Pandemic’ balesi ile sahneleniyor

Salgın süreci ‘Pandemic’ balesi ile sahneleniyor23 Temmuz 2021 - 12:07
Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek, “Pandemic” balesi, 1 Ağustos’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın YouTube kanalından dünya prömiyerini yapacak

 

Kovid-19 salgını sürecinin sanatsal bir yapıya dönüştürülerek hazırlanan, sağlık çalışanlarına ithaf edilen “Pandemic” balesi, canlı yayınlanacak dünya prömiyeri ile izleyiciyle buluşacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek salgın sürecini konu alan, koreografisi Armağan Davran ile Volkan Ersoy’a ait eser, kahraman sağlık görevlilerine ithaf edilecek. Dijital efekt ve özel tasarlanmış görüntülerle desteklenen eserde, dekor ve kostüm tasarımı Çağda Çitkaya, ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

 

Eserin dünya prömiyeri, 1 Ağustos’ta saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın YouTube kanalından canlı yayınla gerçekleştirilecek. “Pandemic” bale eseri, Bach, Vivaldi ve Albinoni’ye ait müzikleri ve Alper Saldıran’ın konuk sanatçı olarak yer alacağı konseptle sanatseverlerle buluşacak.
 

Eserin koreograflarından Volkan Ersoy, AA muhabirine, toplumu derinden etkileyen ve özellikle sanatçılarda derin izler bırakan salgın sürecini bale ile anlatmak istediklerini ifade etti. Yaşadıkları süreci kronolojik olarak betimlerken aynı zamanda kendilerinde oluşturduğu izleri de tiyatral anlamda işlemeye karar verdiklerini belirten Ersoy, yaptıkları çalışmayı bale eserinden ziyade anlatım gücüyle de zenginleştirmek istediklerini anlattı.