Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sahnenin enerjik yüzleri

Sahnenin enerjik yüzleri

Sahnenin enerjik yüzleri23 Ocak 2022 - 11:01
Sahnedeki enerjileriyle yıldızları parlayan ikiz kız kardeşler Bilgesu ve Bengisu Ünalan “tR0ubLeMaKeR” adını taşıyan yeni parçalarını sevenleri ile paylaştı.

Melisa Vardal 

 

2018 yılında dağılan gruplarının ardından kendi gruplarını kurarak yola devam etme kararı alan Ünalan kardeşler aynı yılın Nisan ayında “Hipersona”yı kurarak belli ki isabetli bir karar vermişler. Kendilerini en rahat ifade edebildikleri alan olarak tanımladıkları sahnede performanslarıyla kısa sürede kendilerine bir dinleyici kitlesi yaratan “Hipersona” yine aynı yılı yarıladıklarında İstanbul’da stüdyoya girerek kaydettikleri Uyan Artık isimli EP ve Geri dön isimli parçaları ile iyi bir çıkış yakaladılar.

Yollarına emin adımlarla ilerleyen ve birlikte üretmekten keyif alan Ünalan kardeşler yayınladıkları ilk İngilizce parçaları “Wanna say it” ve “Young & Wild” ile dünyaya yelken açmayı başardı. Açtıkları yelken “Satellite” adlı parçaları ile daha da perçinlenerek uluslararası ilk başarılarını elde etmelerini sağladı. İngiltere, Avustralya, Brezilya ve ABD dahil pek çok ülkenin önemli radyo programında uzun bir süre çalınan parçaları Birleşik Krallık’taki pek çok blogda haftanın klibi ve şarkısı olarak listenin en üstündeki yerini aldı. Yeni parçaları “tR0ubLeMaKeR” ise bu başarılarının tahtını sarsmak için haftaya hızlı bir giriş yaptı. Her yeni üretimde daha iyisini yaptıklarını söyleyen Ünalan kardeşler bu nedenle en beğendikleri parçalarının “tR0ubLeMaKeR” olduğunu ifade ediyorlar. Söz, müzik ve düzenlemenin kendilerine ait olmasının verdiği hissin özel olduğunu düşünen Ünalan kardeşler için “tR0ubLeMaKeR”ın en çok zorlayan kısmı kayıt süreci olmuş. Her şeyin en iyi şekilde olmasını isten kardeşler “Şarkıdaki belki duyulmayan kısımlara bile çok çok emek verdik” sözleriyle mükemmeliyetçi olduklarının ve çok emek harcadıklarının altını çiziyorlar. Başarılarının katlanarak artması ve emeklerinin karşılığını bulmasını dileyelim bizler de o hâlde…

Etiketler: tR0ubLeMaKeR