Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sahneler çocuklar için kuruluyor

Sahneler çocuklar için kuruluyor

Sahneler çocuklar için kuruluyor23 Ocak 2022 - 11:01
Tiyatro yüzyıllardır insanoğlunun kendini ifade etme araçlarından biri olurken günümüzde de önemini korumaya devam ediyor.

Melisa Vardal

 

Artık sahnelerde pek çok yaştan izleyiciye hitap eden çeşitli oyunlar sergileniyor. Bunlar arasında minik seyircileri hedefleyen çocuk tiyatroları belki de en çok üzerinde durmamız gereken alanlardan biri. Yalnızca sanatın çocukların gelişimine olumlu bir katkı koyması nedeniyle de değil üstelik. Bu minik insanları kandırmak sahnede de gerçek hayatta olduğu gibi zor, bu yüzden de çocuk tiyatrosu deyip geçmemek gerek. Günümüzde çocukların gözünden hiçbir detay, hiçbir yanlış kaçmıyor malum. Bu nedenle sahne tasarımından diyaloglara kadar daha fazla ince ayrıntıyı hak ediyor çocuk tiyatroları. Ayrıca çocukların eleştirel bakış açılarını geliştiren ve sosyal becerilerine katkı sağlayan tiyatrolar da daha fazla seyirciyi hakkediyor verilen bu özenden dolayı. Hazır yarıyıl tatili de geliyorken çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz birkaç oyun derledik.

 

“Beceriksiz Kralın Öyküsü”/ Primatölye

 

Uzaklardaki krallığın merdiven bile inemeyen, her şeyi kırıp döken beceriksiz kralının anlatıldığı “Beceriksiz Kralın Öyküsü”nün seyri saraya gelen bir misafir ile değişecektir. Primatölye’nin çözümü uzaklarda aramamak gerektiğini 3 yaş ve üzeri çocuklara müzikli hikâye ile anlattığı oyun 23 Ocak ve 19 Şubat’ta DasDas Sahne’de.

 

"Rüya”/ İstanbul Şehir Tiyatroları

 

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın miniklere hayvan sevgisi ve bilinç aşılayacak “Rüya” oyununda hayvanların kafeslere kapatılması, doğal yaşam alanlarından uzakta yaşaması, gösterilerde kullanılması nedeniyle çok üzülen bir çocuğun onları kurtarma hikâyesi anlatılıyor. 23 ve 20 Ocak’ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde minik seyirciler ile buluşacak oyun 6-13-20 ve 27 Şubat’ta da Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

 

"Küçük Prens”/ Tiyatro

 

Yeniden Büyük küçük her yaştan insanın severek okuduğu çiçeğine küsüp gezegeninden ayrılan “Küçük Prens”, Tiyatro Yeniden’in performansı ile sahnede. Sevginin değerinin ona verilen emekten geçtiğini tekrar hatırlayacağınız oyun 3 Şubat’ta Fişekhane’de sahnelenecek.

 

"Zaman Makinesi 3 - Nikola Tesla”/ Tiyatro

 

34 Tiyatro 34’ün miniklere tarihin seyrini değiştiren önemli bilim insanlarını tanıtmak amacıyla yola çıktığı “Zaman Makinesi” serisinin üçüncü oyunu “Zaman Makinesi 3 - Nikola Tesla”da kahramanlarımız Kemal, Ayşe ve Babaanne Hacer zamanda yolculuk yapıyorlar. Birçok buluşa imza atmış Tesla’yı yakından tanıma fırsatı sunan oyun 27 Ocak’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 1 Şubat tarihinde ise Tiyatro 34’te sahnelenecek.

Etiketler: çocuk tiyatrosu