Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » SAHA’dan Sanat İnisiyatiflerine Açık Çağrı

SAHA’dan Sanat İnisiyatiflerine Açık Çağrı

SAHA’dan Sanat İnisiyatiflerine Açık Çağrı28 Eylül 2023 - 10:09
SAHA, Türkiye genelinde görsel sanatlar alanında çalışan bağımsız sanat inisiyatiflerinin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla kurduğu “SAHA Sürdürülebilirlik Fonu” için açık çağrıda bulunuyor.

12 Ekim’e dek başvurulabilecek açık çağrının sonuçlarının Kasım ayı sonuna dek açıklanması planlanıyor. SAHA tarafından 10 bağımsız sanat inisiyatifine sağlanması planlanan 100.000’er TL yıllık fondan yararlananlara kapasite ve bağlantı geliştirmeleri için de yardımcı olunuyor. SAHA’nın proje ve etkinlik koordinatörleri bu yıl başvuruları değerlendirirken iki alana öncelik veriyor. Başvurular arasından geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan depremlerden etkilenen bölgede faaliyette olan veya genel olarak deprem sonrası ihtiyaçlara yönelik program yapmayı amaçlayan sanat inisiyatiflerini ve SAHA’nın uluslararası ortaklarıyla birlikte yürüttüğü World Weather Network (Dünya Hava Durumu Ağı) kapsamında iklim ve ekoloji alanında yazı dizisi hazırlamayı veya program yapmayı öneren sanat inisiyatiflerini öncelikle desteklemeyi planlıyor.

Son başvuru tarihi: 12 Ekim 2023, Perşembe, 17.00

 Başvuru şartları:

- İnisiyatifler için; Türkiye içinde güncel görsel sanatlar alanında kâr amacı gütmeyen, ticari faaliyet göstermeyen, bağımsız ve kolektif bir yapı olması,

- Sergi veya programlarını yürütmek için bir mekâna ya da sürekli bir basılı/çevrimiçi mecraya sahip olması,

- Güncel görsel sanatlar alanında 2023 yılı boyunca düzenli olarak halka açık ve ücretsiz etkinlik, sergi veya programlar sunması.

 Başvuru belgeleri:

- İnisiyatifin başvuru amacını açıklayan niyet mektubu (300 kelime)

- İnisiyatif ve programları hakkında yayınlanmak üzere 2 görsel ve Türkçe-İngilizce bilgi (her biri 250-300 kelime)

- 2024 yılı için inisiyatifin planladığı program ve takvimi,

- Varsa geçmiş 2 yıllık programı hakkında bilgi ve 3 fotoğraf.

- İletişim bilgileri: İnisiyatifin veya inisiyatif temsilcisinin adresi, e-posta, cep telefonu, varsa web sitesi ve sosyal medya kanalları.

 Son başvuru tarihi: 12 Ekim 2023, Perşembe, 17.00

- Tüm belgelerin “SAHA Sürdürülebilirlik Fonu 2024” konulu bir e-posta ile tek bir PDF formatında ve 5 MB dosya boyutunu aşmayacak şekilde e-posta eklentisi olarak application@saha.org.tr adresine gönderilmesi gereklidir.

- Eksik belgeyle ve başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.