Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 'Rönesansın Gizli Hafızası' sergisi açıldı

'Rönesansın Gizli Hafızası' sergisi açıldı

'Rönesansın Gizli Hafızası' sergisi açıldı18 Aralık 2018 - 12:12
Nihan Yardımcı Çetinkaya’nın seyahatleri sırasında çektiği dönem mobilyalarının fotoğraflarından yola çıkarak ürettiği işlerden oluşan ‘Rönesansın Gizli Hafızası’ sergisi UNIQ Gallery’de düzenlenen açılışla sanatseverlerle buluştu.

15 Ocak’a kadar UNIQ Gallery’de meraklılarıyla buluşacak olan Nihan Yardımcı Çetinkaya’nın ‘Rönesansın Gizli Hafızası’ sergisi açılışı çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Nihan Yardımcı Çetinkaya, ‘Rönesansın Gizli Hafızası’ adını verdiği sergisinde Rönesans ve öğretilerine göndermeler yapıyor. Küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hülya Kalyoncu’nun yaptığı sergi, hafıza ve düşüncelerde yer alan bilgiyle bilinçlere dokunarak izleyiciyi geçmişe dair bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Sanatçı, genel sanat anlayışı kapsamında ‘Resimlerim bana ait değil.’ diyor. Böylece kendini çoğul ve başkalarına ait görürken, eserlerini de evrensel bir boyuta taşıyor ve işlerini soyut dışavurumculuğun bireyci tutumundan ayırıp düşünsel bir boyutta aktarıyor. 

 

Resimlerinde hümanist bir anlayışla insanı, dünyanın merkezine yerleştirip eleştirel akıl kurallarını devreye sokuyor ve fiziksel gerçeklerin incelenmesine olanak tanıyor.